15

апр.

Молитвите ни правят по-добри

Напоследък обществото все повече се интересува от историята и развитието на религиозните изповедания

Във всяка цивилизована държава живеят хора от различни националности, а значи и от различни направления в религията.

Основните световни изповедания са християнство, ислям и будизъм. Те учат човека да вярва в спасението, преподават уроци па доброта и любов. Всеки в минути на страх или душевна болка се обръща и се надява на помощ от Бога. Религиозните ритуали са създадени да усъвършенстват човека в мислите и делата му. Вярата в Бога може да обедини човечеството, а сплотеността и взаимопомощта спомагат обществото да стане непоколебимо, способно да понесе и най-трудните времена.

В подсъзнанието на мнозина от нас по природа е заложена вярата в Бога

В минути на изпитания се обръщаме към незримо същество – „Господи, помогни!“. Защото всеки има моменти в живота си, когато никой не може да му помогне: нито лекари, нито скъпи лекарства, нито пари. И тук помага силата на Божието слово. Молитвите имат ролята да изчистват душата. Светите слова донасят вяра в силата на Бога, а сърцето се изпълва с доброта и смирение.

В молитвата си пред иконата разкриваме отношението си към Бога и желанието да бъдем насаме с Него. Но невинаги се чувстваме комфортно. Понякога човек има усещането, че стои пред глуха стена. И причината не е, че Той не го чува. Просто трябва да се научим да чакаме кога ще дойде взаимното разбиране и Бог ще ни се разкрие. Защото молитвата е разговор с Бога. И произнасяйки я, е важно да чуем и отговора. Всяка молитва ще бъде чута, трябва само правилно да се настроим, да съединим живота си със страданията в живота на Господа. Да станем едно цяло!

Съвременният човек мисли, че е много зает с всекидневните си проблеми и дела и няма време да се помоли. Това категорично не е вярно! Не трябва да си търсят оправдания. За да се обърнете към Бога не е нужно много време. Винаги можете да отделите няколко минути – докато чакате на спирката или в магазина пред касата. Важно е само искреното ви желание за беседа с Него. И повярвайте, времето, подарено на Бога, няма да е напразно изгубено.

Молитвата с чиста вяра в душата може да се състои само от няколко фрази. Тук са важни не самите думи, а вашето отношение към тях – колко искрено и правилно ги произнасяте. Не е грях да се произнесе неправилна дума в молитвата; голям грях е обаче да се произнасят думите само „за отбиване на номера“. Защото, ако не идват от сърцето, те няма да достигнат и до Бога.

Настройте се за молитва, изключете от проблемите и задачите и тогава думите ще потекат направо от душата ви. Само така ще яолучите желания
резултат.

В живота си всеки от нас се е сблъсквал в проблеми и несгоди. Множество тежки грехове тежат на съвестта на мнозина. Трудно и дори невъзможно е да се разкаже на някого за тях, за да олекне на душата и човек да се спаси от бремето. И само вярата в нечия помощ ни помага да преодолеем трудностите. Именно тогава можем да се обърнем към Бога. Религията -това е животът с чиста съвест, това е оръдието на нашето спасение и стимулът за появата на сили в труден момент.

Трябва да живеем с вяра в сърцето. Защото вярата в доброто ни подтиква към благи дела в името на цялото човечество. Всяка религия – будизъм,ислям или християнство, учи на доброта и смирение. И това е важно за съзиданието и мира не само в душите на хората, но и в целия свят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts