17

окт.

Маски срещу мимически бръчки на челото

На челото или между веждите често имат бръчки и съвсем млади момичета, при които не би трябвало да се срещат възрастови изменения на кожата. Тук ще научите най-добрите маски срещу мимически бръчки.

маски срещу мимически бръчки

Мимическите бръчки са неизбежна част от процеса на стареене на кожата, но с правилната грижа и подходящи продукти може да ги намалите и изгладите значително. В тази статия ще разгледаме ефективни маски и техники, които могат да помогнат на кожата да запази своята младост и еластичност. Маските, които ще научите тук включват от природни съставки до най-обикновени продукти, които се намират във всяко домакинство.

Най-добрите и лесни маски срещу мимически бръчки:

Разбъркайте 1 жълтък, 1 ч.л. смес от витамин А и Е, 10 капки лимонов сок, 5 капки ефирно масло от грейпфрут и 1 с.л. сок от магданоз. Нанесете плътно по кожата с масажиращи движения. След 30 минути почистете лицето с тампон, напоен с отвара от лайка. Препоръчва се редуването на тази маска с обичайната срещу бръчки от зехтин и витамин Е, която се нанася на лицето за цяла нощ.

Авокадото е много ценно за заглаждане на бръчките. То съдържа всички полезни белтъчини, лесно усвоявано от кожата масло, витамините А и Е. Намачкайте вътрешността на половин плод и нанесете на лицето. След 15 минути измийте с топла вода. Може да добавите за по-добър ефект и няколко капки масло от гроздови семки.

С една от най-ефективни маски срещу мимически бръчки включва: равни количества авокадо, банан, киви и прясно мляко. Всичко се смесва и се държи на лицето 20 минути.

Освен маски срещу мимически бръчки, ще научите и важни рецепти за грижа за краката

Повечето хора знаят, че компрес с мокра кърпа на челото облекчава главоболието. Можете обаче да го прогоните и откъм обратната страна – като натопите краката си в гореща вода.

Тази баня е най-ефикасна, ако е ароматна – с мента и лавандула. В топлата вода разтворете няколко капки етерично масло от тези билки и потопете ходилата. Високата температура притегля кръвта надолу и по този начин облекчава налягането в кръвоносните съдове в главата. Положителният ефект настъпва бързо, като допълнително помага и приятният аромат.

От масаж с етерично масло от мащерка или розмарин болката също бяга. С леки движения втрийте по 1 капка масло в слепоочията и в челото. Оставете няколко минути да попие в кожата, а вие напълно се отпуснете и не мислете за нищо.

При главоболие се препоръчва ментово мляко. Затоплете чаша прясно мляко, сложете 1 с.л. листа от мента и похлупете за 5 минути. Изчакайте да се по-охлади и пийте.

Класика е чаят от лайка. Билката съдържа съставки, които отпускат напрежението. Запарете пакетче чай за 10 минути в 300 мл вода и пийте бавно.

Същият ефект има джинджифилът. Варете 30 минути 2 с.л. прясно настърган корен в 2 ч.ч. вода. По-бърз вариант е напра-во да изядете малко парче свеж джинджифилов корен.

При подути крака може да прочетете рецепта на Петър Димков тук: https://rb.gy/turtv

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts