9

авг.

Лятото подлага на сериозни изпитания кожата

Грижата за лицето винаги започва с правилното му почистване, а през лятото трябва да сте още по-старателни


По-често сте на открито и това води до по-голямо замърсяване на порите, съответно и до образуването на черни точки. Високите температури провокират размножаването на бактериите и микробите и по-често се появяват пъпки.

• Допълнителната хидратация на лицето е задължителна. Иначе сами ще извикате възрастовите изменения – бръчки, суха лъскавина на лицето, отпускане на контура му.

• Ползването на овлажняващ крем е задължително, без значение какъв тип е кожата ви. През лятото дори при суха кожа ще трябва да се откажете от плътни и мазни кремове, те запушват порите и може да предизвикат възпаления.

• Избирайте продукти с лека текстура, която бързо и добре попива, не стяга кожата и оставя върху нея въздухопроницаем филм, който предпазва от загуба на влага. Обърнете внимание на състава. В летните кремове е добре да присъстват антиоксидантните витамини С и Е, ферменти и вещества с UV-филтър.

• Защитата от слънце е задължителна, факторът трябва да е съобразен с естествения тен. Обърнете внимание – с естествения тен, а не с получения от слънце или солариум. Влагозадържащите компоненти в кремовете са алое вера, глицерин, полизахариди, лицитин и хитозан.

• Специалистите препоръчват овлажняване на кожата до 3 пъти на ден. Преди всяко нанасяне на крем не забравяйте и за качественото почистване. Към крема си може да добавите термална вода.

• Спрей за хидратиране на лицето е добре да имате винаги в чантата и периодично да пръскате лицето. Това се отнася не само за времето на открито, но и в затворени помещения, особено при включен климатик. Той действа изключително зле на кожата, защото я изсушава допълнително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts