тропически плодове

24

сеп.

Кой са най- здравословните тропически плодове

Благодарение на развитието на технологиите днес имаме достъп до почти всички плодове на света

Те са сладки, освежаващи, енергизиращи, антиоксидантни и лечебни… Тропическите плодове се открояват благодарение на интензивния си и екзотичен вкус. Те са здравословни и някои може да ви изненадат поради хранителната си стойност. В тази статия можете да разберете кои са 10-те най-добри тропически плодове и да научите за техните лечебни свойства.

Ползите от тропическите плодове

Едно голямо предимство на тропическите плодове се дължи на това, че не е необходимо да се отглеждат с пестициди и други химикали. Фермерът не трябва да се намесва в естествения им растеж поради топлия, влажен и тропически климат от земите в повечето тропически страни.

Тези плодове се отличават със своите цветове, текстура, сочност и атрактивен външен вид.

Въпреки това, техните удивителни лечебни свойства за лечение на много заболявания са причината да започнете да ядете по-често.

Кокос

Кокосът се отличава с хранителните си стойности, тъй като е с високо съдържание на здравословни мазнини.

Хората пият вода от него, която е богата на минерали и микроелементи, които имат възстановителни свойства. Хората ядат и пулпа му, която е с високо съдържание на мазнини и фибри.

Пулпът може да се преработи за производство на мляко и всякакви рецепти. Този плод повишава вашата енергия и издръжливост

Ананас

Ананасът е вкусен и освежаващ плод, който е полезен за храносмилателната система благодарение на своите ензими.

Папая

Папаята, заедно с ананаса, е един от най-добрите плодове за насърчаване на стомашната и чревната функция, тъй като може да регенерира и защити цялата храносмилателна слуз.

Освен това има противовъзпалителни свойства и можете да предотвратите или лекувате чревни паразити, като ядете семената.

Манго

Този сочен и сладък плод се отличава със съдържанието на бета-каротин, хранително вещество, което:

  • Намалява нивата на холестерола
  • Поддържа сърцето ви здраво
  • Подобрява вида на кожата ви
  • В същото време това е отлична храна за подобряване на храносмилането и стимулиране на движението на червата, когато имате запек. Корите от манго също са добро средство за укрепване на имунната система и предпазване от сезонни промени.

Банан

Това е тропически плод, който може да се намери навсякъде по света. Сладък, енергичен и питателен, той е най-добрият избор за закуска или междинно хранене, за приготвяне на кремообразни смутита и за подслаждане на десерти.

  • Има високо съдържание на витамини А, В и С и минерали като калий и магнезий.
  • Също така, това е лесно смилаем плод, който поддържа вашата нервна и мускулна система здрави.

Авокадо

Авокадото не е само плод, то всъщност е суперхрана.

То е богат на растителни протеини, мастни киселини, фибри, витамини, минерали и е основна съставка във всяка балансирана диета, която е добра за предотвратяване на всякакви хранителни дефицити. Въпреки високото съдържание на мазнини, авокадото ви помага да поддържате здравословно тегло и ви дава страхотна енергия и издръжливост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts