агресивни породи кучета

26

май

Кой са най- агресивни породи кучета

11- те породи кучета, които са по склонни към агресия поради тяхната генетика

Всяко куче може да стане агресивно без подходящата дресировка. Прочетете, за да научите кой са най- склонните към агресия породи кучета.

Не е лесно да се направи списък с най-агресивните породи кучета, защото всяко куче има своя индивидуалност и поведението им зависи до голяма степен от обучението, което им се дава. Въпреки това, някои разновидности, избрани да бъдат пазачи или телохранители, имат по-голяма склонност да атакуват и да бъдат териториални.

Кучето се счита за агресивно, когато проявява опасно поведение за хора или други животни. Тази категория включва лай, нападение, хвърляне и териториално маркиране. Нека да преминем към списъка с най-конфликтните кучета като цяло.

Чихуахуа

Чихуахуа, въпреки малкия си размер, създава силна връзка със своите пазители и е склонно да ги защитава прекалено много. Те са кучета със силен темперамент и са склонни да бъдат реактивни и териториални, ако не им се даде подходящо обучение.

Дакел

Тези кучета са кръстосани изкуствено, за да ги вземат на лов на язовец, животно, характеризиращо се със своята ярост, когато се защитава. Следователно, лошото обучение на дакел може да доведе до куче, което не пренасочва ловния си инстинкт и реагира на стимули, които смята за опасни.

Чау Чау

Първоначално от Китай, това куче е било използвано като ловно и пастирско куче, както и като пазач. Поради тази причина тази порода има тенденция да бъде териториална и доминираща. Те не са подходящи животни за начинаещи в обучението на кучета, въпреки че се отличават с най-красивия си и уникален външен вид.

Доберман

Доберманът е включен в списъка на най-агресивните породи кучета по същата причина като предишните: това е вариант, създаден от пинчера, за да действа като бодигард на бирниците в Германия. Ето защо той има тенденция да бъде свръхпротективен и реактивен.

Далматинец

Далматинецът е куче с високо ниво на активност и, заедно със средния си размер и трудността за обучение и общуване, може да стане трудно за управление. Изисква постоянно внимание и дисциплина, за да не се превърне тази енергия в агресивност.

Ротвайлер

Куче с такъв размер, отглеждано за лов на мечки и с високо ниво на енергия, изисква специално внимание, ако трябва да се отглежда в дом. Ротвайлерите са склонни да бъдат териториални и да защитават своите настойници, така че трябва да бъдат социализирани от времето, когато са малки.

Джак  Ръсел териер

Като цяло кучетата, отглеждани за лов, често са включени в списъците на най-агресивните породи кучета. В случая с Джак Ръсел териер, хората се възползват от малкия им размер, за да ловуват животни, които бягат в дупки, като лисици и язовци.

Питбул

Здравината и силата на това куче се дължи на един много тъжен факт: то е отгледано да бъде бойно куче. Поради това е ясно, че основната психологическа характеристика, търсена по това време, е била агресивността.

Когато САЩ забраниха боевете с кучета, се създаде нова генетична линия питбул, с по-нежен характер и подходяща за живот в семейство. Въпреки това, те все още са реактивни кучета и са склонни да бъдат свръхпротективни към своите настойници, така че те се нуждаят от специално внимание при обучението си.

Хъски

Отгледани да теглят шейни с в негостоприемните земи на Сибир, хъскитата са склонни да бъдат териториални и не се разбират добре с други кучета, ако не са социализирани от ранна възраст.

Акита ину

Тази порода е създадена в Япония като куче пазач. Това е силно куче, независимо и недоверчиво към непознати. Това го прави не най- добрия вариант за първо куче. За тази порода се иска опит при отглеждането.

Шар пей

Освен, че са независими и с лоялен характер, тази порода се свързва с проблемите си свързани най- вече с непознати. Въпреки това тази порода са послушни и уважителни кучета.

Просто изберете, кучето, което ще е най- добра за вас и вашето семейство, дресирайте го добре с любов и уважение и не би трябвало да имате проблеми.

Източници: https://myanimals.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts