21

окт.

Кои са начините за справяне с упоритите пигментни петна?

Те може да са реакция на кожата при изменение на хормоналния фон при бременност, кърмене, в началото или в края на менструалния цикъл, при ендокринни или гинекологични заболявания


Петна се появяват и след рани от самостоятелно лечение на акне и други кожни болести, неумел пилинг, въздействие от високи или ниски температури, травми.

Продължителното излагане на слънце или солариум предизвиква пигментация. Силен стрес, липса на витамини и минерали (витамин С и мед), неправилно хранене, алергии, повяхване на кожата също са причина за петна.

Салонните процедури на основата на нови технологии и иновативни продукти са най-ефикасни.

Кислородният пилинг отделя повърхностния слой на кожата с помощта на плодови и други киселини. В резултат се постига дълбока регенерация на епидермиса.

Ултразвуковият пилинг е ефективен в борбата с по-светли петна. Стимулира се горният слои на кожата, което води до ускорено кръвообращение и регенерация.

Лазерният пилинг е доста болезнен метод. С него се отделят повредените участъци и се стимулират възстановителните процеси. Тенът се изравнява доста успешно.

Фототерапията е точкова въздействие на проблемните участъци със светлинни импулси. То лишава от влага клетките с повишено съдържание на меланин, разрушават се, а на тяхно място се образуват нови.

При мезотерапията под кожата се вкарват витаминни комплекси и специални съставки, които изсветляват пигментните петна.

Криотерапията е обработка на тъканите с течен азот. Използва се само на малки участъци заради риска от образуване на ръбчета.

Дермабразията помага на кожата да се обнови. Четка с голяма скорост на въртене отстранява вроговените клетки и полира лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts