7

ян.

Кои натурални средства имат най-силен противовъзпалителен ефект?

Прилагайте натурални средства с противовъзпалителен ефект, които значително ще облекчат вече появило се неразположение или ще действат профилактично

Медът е антибактериален и помага при заболявания на дихателните пътища. Силата му е най-голяма срещу стафилококи.

Чесънът и лукът забавят растежа на много микроорганизми. Бактерицидно действие с мощност почти като на антибиотик има алицинът в чесъна. Букет от серни съединения в лука и чесъна стимулират имунната система.

Комбинация от латинка и хрян е ефективна дори срещу някои мултирезистентни микроби, потиска растежа на гъбички и размножаването на вируси. Препоръчва се при инфекции на дихателните пътища като бронхит, синузит, грип, при инфекции на пикочните пътища. Може да се използва и профилактично.

Лайката е доказано противовъзпалително средство

Идеална е за инхалации или гаргара на горните дихателни пътища.

Прополисът (пчелен клей) притежава силно антибактериално и имуностимулиращо свойство. Традиционно се използва при заболявания на устата и гърлото, респираторни проблеми, бронхит, синузит, инфекции на пикочните пътища, настинки, грип. Много често клеевата тинктура на спиртна основа се препоръчва за профилактика под формата на всекидневен прием на капки на гладно.

Мащерката действа антивирусно, отхранващо, газогонно, спазмолитично. Подпомага лечението на бронхит, магарешка кашлица, възпаления в устата и гърлото. Билката се е доказала и при подуване на корема.

Салвията (градински чай) има антибактериални, противовъзпалителни и затягащи червата свойства

Ненадмината е при възпалителни процеси в устата и гърлото, ангини, кашлица.

Работата на тези природни антибиотици може да бъде подпомогната от храни с противовъзпалителен ефект.

Доматите дават ценна подкрепа на здравето с веществото ликопен. Силно е влиянието му срещу всички видове инфекции, включително на венците.

Спанакът дава тласък на имунната система да се бори с инфекциите. Богат е на флавоноиди, съдържащата се в него уникална комбинация от витамините С и Е и цинк пречи на разгръщането на възпалителни процеси и намалява стреса, който е силен фактор за отслабване на защитните сили на организма.

Джинджифилът е с противовъзпалителен ефект, подобен на лекарствата

Ензимът бромелаин в ананаса има уникално качество – ремонтира клетките, в които са настъпили промени в резултат на възпаления.

Бялото зеле действа успокояващо на стомашната лигавица. Тъй като стомашно-чревният тракт има голяма роля за състоянието на имунитета като цяло, зелето косвено укрепва всички органи и
системи. Броколите съдържат много витамин С, който също укрепва имунната система.

Орехите съдържат ценни омега-3 мастни киселини и феноли за превенция срещу възпаленията на дихателните пътища

Малините и боровинките помагат за оздравяването благодарение на многото витамини и микроелементи, които блокират окислителните процеси в клетките. Така играят ролята на първокласно противовъзпалително средство. Подобен по ефект е екзотичният плод папая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts