19

юли

Кои знаци на зодиака са най-добри градинари?

Те са толкова добри градинари, че само един техен поглед върху лехите е достатъчен и всичко започва да расте с утроена сила

Едни и същи растения, едни и същи инструменти, дори грижите на любителите-градинари са едни и същи, но при едни всичко расте скокообразно, а при други трябва да се издухат прахови частици от разсада, за да има поне някаква реколта.

Някои знаци на зодиака са надарени със специална сила: от тяхната енергия в лехите избуява такава красота, че всички останали им завиждат.

Ето кои са най-добрите градинари от зодиакалните знаци.

Риби: артистични градинари

Представителите на този знак обичат да се грижат за всичко живо, затова не е изненадващо, че растенията попадат в спектъра на техните интереси. А зеленчуците и подправките от своя страна отвръщат на тяхната искрена грижа. Освен това Рибите не са заети само с отглеждането на зеленчуци и плодове. Те определено ще намерят кът за творчество: ще построят алпийски хълм, алпинеум, красиво подрязан жив плет. Рибите няма да пропуснат момента да се полюбуват на красотата на небето, дърветата и да слушат пеенето на птиците.

Най-подходящи растения: Рибите са особено добри в отглеждането на краставици, пъпеши, дини, тикви и тиквички. От цветята: лупина и макове.

Дева: организиран градинар

Родените под този знак подхождат много внимателно към градинарството: ще проучат какво и кога да засадят, каква е най-оптималната планировка на парцела и ще изберат най-добрата система за напояване. Инструментите на Девата винаги са подредени, кутиите с разсад са спретнато номерирани и надписани, няма да откриете хаос дори и в градината.

Растенията изглежда се подчиняват на невидимата воля на Девата-градинар. Изглежда те съобразяват своя растеж, но взимат предвид и очакванията на любителя-градинар. Девите никога не работят без ръкавици. Зеленчуковата градина е страхотна, но няма причина да търпят мръсотия под ноктите си.

Най-подходящи зеленчуци: картофи, царевица, тикви от всякакви сортове. От цветята: божури, рози, гладиоли, далии.

Везни: градинари-естети

Везните много обичат красотата и свежите цветя – по принцип за тях това е почти едно и също нещо. За тях работата в градината е подобна на медитация, независимо дали става дума за плевене или подрязване на храсти. Такава монотонна работа, която дразни мнозина, представителите на този знак приемат за успокояваща, помага им да се отпуснат и да се отърват от безпокойството. Везните обичат да оборудват уютни кътчета в градината, където могат да четат и да се отпуснат в тишина. Те ще си направят и водни обекти – малки езерца, например, или пък фонтани и градински поточета.

Предпочитани растения: плодови и ягодоплодни култури, цъфтящи храсти и дървета, салати от различни сортове.

От цветята: теменужки, лилии, латинки, рози.

Водолей: творчески градинар

Водолеите се вдъхновяват от престоя на открито, градинарството е наистина полезно за тях. Освен това работата в градината има благоприятен ефект не само върху тялото на Водолея, но и върху творческата му жилка. Водолеите са напълно способни да измислят иновативен начин за поливане или подрязване. Представителите на този знак са много горди, когато посадените от тях разсади растат, дават хубав цвят или пък реколта. Все пак това са плодовете на техния труд, те чувстват своята заслуга дърветата им да цъфтят толкова обилно, а ягодите им да са невероятно сладки.

Най-подходящи растения: домати, овощни дървета и храсти, грах и други увивни растения.

От цветята Водолеите предпочитат полските и такива, които не са много претенциозни.

Рак: емоционален градинар

Ракът е домошар, обича си къщата. Тази любов се простира и в градината. Градинарството – всичко от копаене на лехи до прибиране на реколтата – дава на Рака възможност да усети смисъла на живота си.

Работата с ръцете и видимите резултати от работата им носи сигурно чувство на удовлетворение. Градинарството е полезно за Раците, защото тук, в лехите, те могат да изхвърлят емоциите си и да ги превърнат в полезна енергия. Градината за тях е нещо като платно на художник, те са способни да превърнат лехите в произведение на изкуството.

Най-подходящи зеленчуци: картофи, патладжан, домати, царевица, зеле. Най-благодарните цветя са тези, които цъфтят през нощта, игликите.

Източник: www.yourtango.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts