29

авг.

Кога ще дойде Съдия ден? Ще има ли край на света?

Съвременните учени са формулирали някои концепции по повод възможния край на света

Край, дължащ се на глобално затопляне, екологична катастрофа и други възможни аномалии.

Но първата идея за настъпването на сетните дни произлиза от религията, в това число и от християнството. И независимо от големите научни открития християнската идея за края на света все още не е опровергана от никого.

И така, в какво се състои краят на света?

Да започнем с това, че в Библията се говори за липсата на точна дата на това събитие. Но там са описани признаците, по които може да се разпознае пришествието на края, или както е наречен още – Съдния ден.

Първи признак – това е всеобщата разпространеност на евангелието, даваща на човека избор да го приеме или да се откаже от него.

Вторият признак е засилване на „тъмната“ страна, съпроводено с преобладаването на негативни параметри у човека. В резултат на това настъпва увеличаване на престъпността и установяване на беззаконие. Това, на свой ред, води до кръвопролитни войни с масово измиране на хора, поява на различни болести и глад. Всички тези беди, които се стоварват върху човека, възпрепятстват стремежа му към духовно развитие, но затова пък преумножават желанието и жаждата за лошо.

В крайна сметка, на престола ще се възкачи антихрист, по време на чието управление ще се появи Иисус Христос и ще го унищожи

Хората, доживели този момент, мигновено ще се преобразуват, както и целият свят, като цяло. Телата на тези, които до последния момент не са били съблазнени от сатаната и не са предали вярата си, ще се избавят от всичко земно и ще станат духовни и безсмъртни. Грешниците, които последват тъмния владетел, също ще напуснат телата си, но ще са длъжни да понесат страшни, вечни мъки за неблаговидните си постъпки приживе.

Не трябва да се мисли обаче, че това наказание наподобява изгарянето в огън. За тях е подготвена другo – лишаване от правото на пребиваване в Царството Божие. А това е много по-страшно от адските мъки. Навярно всеки е изпитвал силата на душевната травма, която носи много по-големи щети от физическата. А праведниците, последвали Христос, ще живеят вечно в Царството небесно.

А какво да правят осъдените, как да постигнат опрощение?

Само разкайвайки се за греховете си, човек ще постигне щастлив, извечен живот с Бога. Ако не го направи, ако остане равнодушен към християнската вяра, ще го застигне наказанието на вечното заточение в ада…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts