11

дек.

Китайско тълкование: кажи ми какво ядеш, да ти кажа какъв си

Сигурно сте чували израза „Кажи ми с какво се храниш, и ще ти кажа кой си“

Разбира се, твърдението не претендира за статуса на истина от последна инстанция. Но, според древните китайски лекари кулинарните предпочитания разкриват определени черти от характера.

Ако ваш познат или роднина обожава ябълки, той навярно се отличава с упоритост и усърдие. Той е консервативен. Такива хора са верни на традициите.

Тези, които харесват горски плодове, често са педантични. Обожават да подреждат и разпределят по местата всичко и всички. В дома им, в мислите им и в живота им цари пълен ред. Но склонни да зациклят върху дреболии, затова в семейните отношения невинаги са приятни.

Любителите на обикновените ягоди притежават изискан вкус, стремят се да се заобиколят с красиви вещи и с не по-малко красиви спътници в живота.

Предпочитащите блюда от китайско, цветно или брюкселско зеле нерядко се оказват пресметливи, спестовни, дори скръндзи. Затова пък не са конфликтни, разбират се с хората и правят компромиси.

Любителите на салати са изтънчени личности

Мнозина са надарени с музикални способности. Чувствени, емоционални натури, които понякога прекалено остро реагират на всяка неприятност.

Предпочитащите блюда от моркови и спанак нерядко са в плен на мрачни мисли. Често изпадат в меланхолия. Затова пък са разумни и надеждни партньори (и в работата, и в личните отношения). На тях винаги може да се разчита.

Любителите на картофи са уравновесени, толерантни, уважават чуждото мнение. Те са надеждни и предани съпрузи. Наистина, понякога биват стиснати и прекалено пресметливи.

Предпочитащите домати също са примерни домошари. За тях децата и близките роднини са главният смисъл в живота.

Феновете на лука обикновено са надарени с логическо мислене, обичат интелектуалните игри, но понякога са прекалено педантични. Често сключват брак по сметка. И обикновено създават здраво и напълно щастливо семейство (ако сметките им са верни).

Обожаващите червените чушки и патладжаните имат взривен темперамент, често сменят увлеченията и житейските си приоритети. Не се отличават и с особена вярност към съпруга/съпругата.

Тези, които обичат ряпата, са целеустремени, принципни, твърди и непреклонни в решенията си. На тях може да се разчита както в работата, така и в семейните отношения.

Любителите на сладкото са склонни към романтични мечти, но нерядко са способни на саможертва в името на любовта.

Тези, които предпочитат кисели блюда, нерядко са егоистични и дори егоцентрични. Не понасят, когато околните се опитват да ги убедят в нещо. А в семейния си живот са истински тирани.

Любителите на соленото обикновено са оптимистични и жизнерадостни, умеят да ценят щастливите мигове и се гордеят и с малките победи. Понякога прекалено зациклят върху себе си и любимите си. Но умеят да зареждат близките си с позитивна енергия.

Предпочитащите твърдата и студена храна вечно нанякъде бързат, често са обхванати от неясна тревога. Неспокойни са, не са особено уверени в себе си, с годините често стават досадни и дребнави.

А ако възрастен човек не може нито ден да живее без мляко, бульон, супичка, той сигурно се усеща ненужен, изоставен (на подсъзнателно ниво). Такива хора имат занижена самооценка, често се съмняват, трудно им е да вземат решения. Обикновено са инфантилни личности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts