10

фев.

Калифорния сити – най-големият град, който така и не бе построен (ВИДЕО)

Калифорния сити има начертани граници между сградите, има поставени пътни знаци, имена на улиците, има и хиляди собственици на въпросните парцели, но до ден днешен много малка част от него е изградено в пустинята и е ясно, че от това никога няма да се получи градът, както е замислен.

Ако плановете бяха успели, това щеше да е третият най-голям град в Калифорния. Проблемът е, че този град на хартия съществува, но в реалния свят го няма с тези размери, с които е нанесен и още съществува по картите.

 

Градът има начертани булеварди, кръстовища, има поставени пътни знаци, имена на улици, но до днес много малко от него реално е изградено.

 

Идеята за Калифорния сити е на бизнесмена Нейт Менделсон, който през 1958 г. купил 320 квадратни километра от пустинята Мохаве, която се намира на около 65 километра югозападно от националния парк Долина на смъртта.

 

Американският бизнесмен мечтаел за голям град, който да надмине по брой на жители Лос Анджелис, а към идеята му се включили хиляди ентусиасти, които масово купували земята. Днес градът е много по-малък от Лос Анджелис, но все пак съществува – тук живеят около 15 000 души.

 

След като Менделсон начертал града не само на картите, а буквално върху земята, хора започнали да пристигат тук, но много по-малко от очакваното. Първият кмет Тед Съндърланд обявява, че тук живеят само 300 души.

 

Днес градът има около 15 000 жители, което означава, че огромната част от неговата територия е неизбродима пустиня.

Преобладавщият брой от населението му работи в базата на Военовъздушните сили Едуардс. Иначе, макар и малък, градът си има всичко, включително и затвор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts