26

авг.

Как скръствате ръце пред гърдите може да разкрие МНОГО за вашата личност

В психологията жестът „скръстени ръце “ показва близост или че човек може да иска да скрие нещо

Често скръстените пред гърдите ръце означават и дистанциране от разговора, от ситуацията и от човека насреща.

Всички кръстосваме ръце по различен начин. На тази основа се разграничават 3 типа хора.

Психолозите съветват да контролираме жестовете си. Факт е, че изражението на лицето и жестовете могат да кажат много повече за един човек, отколкото думите. И това често ни издава. Ето един пример: начинът, по който човек кръстосва ръце пред гърдите си, може да разкаже на другите за някои от черти на характера му, които той би искал да скрие или пък да не демонстрира. Нека да разберем.

Как кръстосвате ръце пред гърдите?

1. Дясната китка е отгоре

Човек, който кръстосва ръцете си по този начин, е интуитивен, той е свикнал да слуша сърцето си.

Възможно е да умее дори да „разчита“ мислите на хората около него, или поне да се досеща веднага за онова, което ще кажат или ще направят.

Творчеството е хоби на тези хора. Те обикновено са предпазливи в подхода си към разрешаването на проблеми и могат да забележат неща, които са скрити за другите.

Имайки добра интуиция, такива хора обикновено изграждат силен и щастлив брак.

2. Лявата китка е отгоре

Логиката е силната страна на тези хора. Те първо обмислят всичко и едва тогава вземат решение. Техните шеги обикновено са саркастични и остроумни, но може и да „хапят“. Те „улавят“ чуждите лъжи почти мигновено.

Това са необичайно целенасочени хора, които винаги постигат онова, което искат. Дори в романтичните връзки интелектуалната страна на комуникацията играе голяма роля за тях.

3. Виждат се китките и на двете ръце

Такива хора са истински господари на живота си. Тяхната харизма привлича другите около тях. Честни са, знаят как да кажат всичко в очите, без да обидят събеседника.

Като истински лидери, тези хора не пренебрегват чувствата на другите, склонни са да изслушат и обсъдят тяхното мнение. В състояние са да намерят най-доброто решение на различни проблемни ситуации.

Има и четвърти тип, когато китките изобщо не се виждат

Такива хора са класически интроверти, те са затворени и предпочитат самотата. Често те помагат да организират живота на другите, извършват благотворителна дейност.

И още нещо: има етапи в живота, в които начина, по който скръстваме ръце пред гърдите се променя.

Това зависи от онова, което преживяваме и как то ни променя.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts