25

авг.

Как сами проваляме собствения си късмет?

Съществува препятствие, заради което мнозина от нас не успяват да постигнат успех и процъфтяване (при това почти във всички сфери на живота си)!

Що за препятствие е това?

Отговорът е: заключеното сърце!

Какво означава това?

На нивото на подсъзнанието човек се отказва да получи дадени блага. Един прост пример: купили сте на някого подарък. Просто искате да му стане приятно без каквито и да било скрити намерения. Някои хора ще приемат подаръка и искрено ще ви благодарят за него. В повечето случаи обаче картината е различна. Вие чувате нещо от рода на: „Благодаря, но… Защо? Не си струва да си харчиш парите!”.

Какво излиза? Вие правите на човека добро, а той ви отговаря: „Благодаря, но не беше нужно да го правиш”.

Именно тук е целият проблем. Ние умеем да даваме, но така и не сме се научили да получаваме. Дори когато ни казват „Благодаря”, ние отговаряме :
„Няма защо”.

Получавате точно това и толкова, което и колкото излъчвате самите вие. И ако не умеете да приемате простите подаръци, как можете да приемете даровете, които е подготвила за вас Съдбата?

Започнете да приемате всичко лошо и хубаво, което идва в живота ви! Започнете още днес! Отворете сърцето си! Приемайте подаръците и знаците на внимание.

Отстъпете място на някого в автобуса. Просто се усмихнете и предложете на човека да седне. Когато ви дават нещо, кажете си наум: „Нека ми бъде за благо”.

От днес нататък забравете фрази от рода на „Няма защо”, „Не биваше” и „Защо си похарчил(а) толкова много пари”. И приемайки подаръци, винаги казвайте „Благодаря”. Само благодарност и само приемане!

Колкото по-открито е сърцето ви, толкова повече енергия на благодарността ще внесете в този свят. Тя ще сътвори в живота ви истински чудеса! Ще се превърнете в магнит, който ще привлича нови възможности и успех във всички начинания.

Най-главното обаче е да благодарите на Бога. Благодарете му за всеки изживян ден, за всеки нов шанс, за всеки момент щастие и за всеки дар. Благодарете му за живота, за всяка глътка въздух и за възможността да чувствате, да давате и да получавате.

Този прост трик ще разкрие пред вас много врати. И в живота ви ще дойде изобилието!

P.S. Когато някой ви каже „Благодаря”, отговорете му с усмивка -„Моля!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts