Спа за крвака

9

май

Как да си направим спа за крака у дома?

Възможно ли е и как да го направим?

Спа за крака у дома е релаксиращо, но също така ни помага да се грижим за здравето на краката си. Научете как да имате релаксиращо и здравословно спа за крака у дома.

С идването на топлото време и ваканционните пътувания е време и да носите сандали, така че не позволявайте на тези дати да ви намерят с неподправени крака! В днешната статия ще ви покажем как да си направите спа за крака у дома, за да се отпуснете и в същото време краката ви да изглеждат добре.

Има малко усещания, които са толкова релаксиращи, колкото накисването на краката си в топла вода, в морето или получаването на добър масаж на краката. Също така едно от най-неприятните усещания е врастнал нокът. Освен това мазоли и груба кожа могат да бъдат досадни и дори болезнени.

Поради тези причини е добра идея да установите редовни процедури, за да се грижите за краката си. От една страна, те ще ви помогнат да си починете и да се отпуснете, а от друга ще ви помогнат да се погрижите за здравето на краката си.

Защо е важно да се грижите добре за краката си?

Краката ви поддържат тежестта на тялото ви. Знаете ли, че те имат 26 кости, 32 стави, 19 мускула и повече от 100 връзки и сухожилия? Това пише в публикация в списание Offarm, озаглавена Грижа за краката: Хигиена и лечение на най-често срещаните проблеми.

Но стъпалата могат да предизвикат много състояния и щети, като поддържат цялата тежест на тялото, като са подложени на пренебрегване и страдат от неподходящи обувки поради модата. Всъщност често не сме много наясно с тяхната стойност. Ето защо е от изключителна важност да се грижим за тях и да отделяме време, за да се грижим за тях.

Смятаме, че може да се насладите и да прочетете тази статия: 7 начина да използвате листенца от рози във вашата рутина за красота.

Първи стъпки да си направим спа за крака у дома

Не винаги е възможно да отидете при професионален естетик за педикюр, поради време или пари. Това обаче не е задължително условие за красиви, поддържани крака. Всъщност е напълно възможно да се постигне това у дома.

Друга публикация на Ámbito Farmacéutico посочва, че баните за крака стимулират кръвообращението и намаляват риска от бактериални инфекции. Поради тази причина домашният спа за крака е много полезна рутина.

Както във всеки спа център, този, който правим у дома, трябва да има няколко станции или моменти на грижа и релакс. Ето някои от съществените.

Подгответе краката си

Преди да започнете спа у дома, трябва да подготвите краката си. Това означава, че ако имате лак върху ноктите си, трябва да го премахнете.

Можете също да подстрижете ноктите си, преди да започнете процеса. Ако имате течност за омекотяване на мазоли или кутикула, трябва да прочетете инструкциите, тъй като много от тях трябва да бъдат поставени на краката си минути преди да ги накиснете във вода, за да имат по-голям ефект.

Добра идея е внимателно да третирате мазоли, преди да започнете домашния спа център за крака.

Третирайте мазоли

Добра идея е внимателно да третирате мазоли, преди да започнете домашния спа център за крака.

Изкъпете краката си

Това е най-добрата част от процеса. Напълнете леген с топла вода, в която можете да потопите краката си. Просто използвайте кофа, която е достатъчно голяма, за да побере и двата крака.

Те обаче продават и специализирани тави, ако искате нещо по-сложно. Някои дори загряват водата или правят масажи.

Можете да добавите малко етерично масло или аромат, който намирате за релаксиращ. По същия начин някои соли за вана ще бъдат идеални за намаляване на възпалението и добавяне на добър аромат към водата.

Спа за крака у дома: Направете ексфолиация

Тук идва още една от най-релаксиращите части от целия спа процес за крака у дома! За да направите това, имате няколко опции.

Първо, можете да използвате някакъв специализиран крем за ексфолиране на краката. Въпреки това, ако предпочитате да направите свой собствен ексфолиант, това също е наистина лесно да се направи.

Можете да направите такъв със захар и бадемово масло или крем за тяло. Можете също да направите много ефективен такъв със зехтин и сол.

Боядисвайте ноктите си както желаете

Тъй като сте използвали няколко мазни продукта, най-добре е да вземете памучен тампон и да го разтриете със спирт, за да премахнете излишното масло от ноктите. По този начин лакът ще залепне по-добре.

Ако пръстите ви са твърде близо един до друг и лакът за нокти е съсипан, защото се сблъскват един в друг, можете да използвате разделител за пръстите на краката за тази цел. Въпреки това, ако нямате.

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts