миниатюрна градина

25

дек.

Как да си направим миниатюрна градина

Научете се как да придадете по-оригинален щрих на дома си

Може би живеете в градски апартамент или къщата ви няма достатъчно място за голяма градина. Не се тревожете! Има и други начини да украсите дома си с растения и да му придадете естествено усещане. Ето защо в тази статия ще ви дадем няколко съвета как да направите миниатюрна градина.

Трябва да внесем свежест и зеленина в домовете си. Много от нас не осъзнават значението на естествената декорация. Обикновено прибягваме до типичните декоративни елементи, но какво да кажем за растителния свят? Можете да използвате растения за наистина добър ефект във вашия дом.

Най-добрият начин да направите това е да се поучите от азиатския свят, тъй като те са предшествениците и популяризаторите на градините в стил Дзен в домовете. Това, което се стремят да направят с тези градини, е да осигурят спокойствие и релакс за различните части на къщите. Това е мястото, където намираме основната основа на миниатюрните градини.

Естетическият принцип на миниатюрната градина

Вътрешните градини могат да бъдат много привлекателни, но още повече, ако са малки. Можете да ги поставите на рафтове или дори на маса в хола. Не е необходимо да са прекалено големи, тъй като дори много простите могат да предадат усещания, които другите декоративни елементи не могат да постигнат.

Хубавото на миниатюрните градини е, че те са малки елементи, които се вписват навсякъде в къщата, дори в кухнята или банята. Говорим за напълно иновативна декоративна концепция, която не заема големи площи от къщата.

Процес на изпълнение – контейнер и основа

Най-важното нещо за миниатюрната градина е контейнерът, който създавате или в който я поставяте. Това ще определи нейните форми и естетика и ще реши дали може да бъде поставена на рафт или дори на пода.

Могат да се използват различни видове контейнери: пластмасови тави, дървени щайги, рециклиран материал, глинени съдове и дори медни тигани.

Както бе споменато по-горе, трябва да се вземат предвид размерите на тази основа. Така че трябва да вземете предвид къде ще го поставим и да решите кои формати са най-подходящи за тази конкретна област.

Трябва да поставите едрозърнест пясък с дебелина малко над един инч в основата на контейнера, който да служи като дренаж. След това поставете слой торф с дебелина около 6 инча отгоре.

За да подобрите качеството на градината, можете да добавите малко мулч, смесен с глинеста почва.

Видове растения за миниатюрната градина

Има разнообразие от различни видове, които можете да засадите. Сега ще споменем някои от най-интересните и популярни, за да можете да направите оригинална миниатюрна градина, опитвайки се да имитирате изкуството на бонсай:

Begonia rex: Това изисква почва с киселинно pH, което можете да получите чрез добавяне на хумусна почва и поливане с много малко вода. Ако го имате в малка сеялка с малко почва, тогава няма да расте твърде много, защото обикновено може да нарасне до голям размер, когато не е ограничен от контейнера си.

Saintpaulia ionantha: Това е известно като африканска теменужка. Има нужда от торф и светла площ, но без пряка слънчева светлина. Поливането трябва да е умерено, оставяйки почвата да изсъхне малко при всяко поливане. Въпреки това, трябва да има постоянна влажност.

Други декоративни елементи

Градината не трябва да се ограничава само до растенията, които използвате, и тревата, която расте, можете също да я украсите с декоративни елементи, за да предложите привлекателен и фин външен вид.

Можете да поставите няколко цветни камъни с атрактивна форма сред растенията, дори малки дървени огради. Има и възможност да направите малки пътеки, за да симулирате идилична и естествена среда.

От друга страна, някои миниатюрни трупи също работят много добре. В рамките на тази гама има сухи и фини версии, които помагат да имитират горски под.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts