кът за отдих

11

юни

Как да си направим и да декорираме място за отдих?

Много често хората пренебрегват грижите за своето психическо и физическо здраве.

Как да си направим и да декорираме място за отдих?

Работата, ученето и отглеждането на деца винаги са доста уморителни. Всеки човек се нуждае да посвети някакво време за себе си и да отпочине от всекидневните задължения. Създаването на място за релакскация у дома е най- доброто решение, което може да направите за справяне с напрежението и стреса.

Истината е, че не нужно да инвестирате много усилия, време и пари за да го направите. Днес ще ви го докажем с няколко идеи, които може да приложите във вашия дом.

Много често хората пренебрегват грижите за своето физическо и психическо здраве. Спортуването, диетите и избягването на вредните навици са само част от нещата, които допринасят за решаване на проблема.

Също така е важно да си направите място за релакс. Четенето, плетенето, пиенето на чай на спокойно и удобно място във вашия дом може да допринесе доста за подобряването на психическото ви здраве.

Възползвайте се максимално от пространството

Едно от първите неща при проектирането на кът за релаксация е кое е най- доброто място за това. Не е нужно да имате голяма квадратура, за да създадете място, на което да ви е уютно.

Под стълбище, на тавана или като се възползвате от ъгъла на една стая са идеални варианти. 1 или 2 метра пространство е всичко, от което имате нужда.

Изберете къде ще ви е най-удобно

Вече сте избрали мястото, където ще създадете зоната си за комфорт, време е да помислете каква мебел ви трябва за да отпочинете по най-добрия начин. Има няколко опции, но трябва да имате в предвид следното: трябва да ви е удобно и да ви осигурява спокойствието, от което се нуждаете, когато сте уморени.

Сред най- добрите варианти са люлеещите се столове, огромните възглавници, разтегателни дивани или шезлонги. А също така доста добра идея е да си опънете хамак.

Заобиколете се с предмети, които ви носят уют и спокойствие

Какви неща ви карат да се чувствате щастливи? Малка библиотека, специфичен вид растения, определена миризма? Помислете за това и се опитайте да интегрирате 1 или 2 неща в мястото ви за почивка за постигането на хармония и комфорт.

Помислете за светли и неутрални цветове за мястото ви за отдих

Има голяма връзка между, цветовете и емоционалните състояния. Накратко, тоновете, които сте избрали  за това ново пространство за релаксация, ще помогне и за настроението ви. Най-добре е да изберете светли и неутрални цветове.

Вземете си произведение на изкуството

Много добра идея е да включите картина или скулптора в зоната ви за отдих. Може да изберете произведение, което предава усещане за свобода или спокойствие.

Източник: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts