16

юни

Как да се гримираме, когато сме с простуда?

Често и с простуда ви се налага не само да ходите на работа, но и да провеждате важни срещи

А на тях трябва да изглеждате добре. Маскирайте зачервения нос, кръговете под очите и бледото лице с подходящ грим.

Започнете с очите. По време на болест задължително увеличете количеството на изпитата вода. Така ще намалите вероятността за подпухване. Използвайте възможно най-хидратиращия крем за околоочния контур.

При простуда очите сълзят и трябва да сте особено внимателни при гримирането им

Когато избирате сенки, забравете за розови и виолетови цветове. Те само ще подчертаят още повече зачервяването. Най-подходящи са златистокафявите и златистозелените тонове. Подберете най-близките до очите ви. Под веждите задължително сложете бели сенки, така ще изясните погледа си.

Спиралата трябва да е водоустойчива. В случая най-облагодетелствани са дамите с изкуствени мигли „косъм по косъм „. Те могат да си спестят туша на и без това възпалените очи.

Най-добре ще маскирате кръговете под очите с коректор в прасковен цвят. Подходящ фон дьо тен и пудра ще освежат лицето ви. Кушон е ново козметично средство, което съчетава тонален флуид, пудра и СС-крем. При проблеми е много полезно. Използвайте нежни розови или бежови гами за ружа.

Зачервения нос маскирайте с коректор със зеленикав или жълтеникав оттенък

Отгоре сложете тонален крем и пудра. Огледайте лицето в огледалото и ако има и други зачервени участъци, постъпете с тях по същия начин като с носа.

Накрая сложете свежо червило, което да привлича погледите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts