времето

15

апр.

Как да се възползваме максимално от времето си?

Как да си подредим деня?

Какво означава да се възползвате максимално от времето си? Защо е толкова важно? Какви предизвикателства се сблъсквате, за да го постигнете? Ще отговорим на тези и други въпроси в тази статия.

Шест начина да се възползвате максимално от времето си По правило вашата среда е изключително взискателна. Нещо повече, има толкова много изисквания към вас, че поради факта, че трябва да изпълнявате безкрайни задачи всеки ден, оползотворяването на времето си обикновено е лукс. Това обаче не трябва да е така.

Често се опитвате да изпълнявате неограничен брой задачи, които изискват много време. Освен това много от тях заемат голяма част от деня ви. В тази статия ви каним да анализирате как организирате времето си и да разберете броя на задачите, които сте в състояние да вършите през деня.

Дори и на най-организираните от нас е трудно да се възползват максимално от времето си. Ако извадим от 24 часа в денонощието средно между шест и осем часа сън, остават 16-18 часа. Ако добавим към това часовете на работа или академични часове, лична почивка, хранене и т.н., вероятно ни остават около шест-осем „свободни“ часа.

Отлагане и непредвидени събития

Отлагането се характеризира с отлагане на важни дейности в полза на други с по-малко значение. Това означава, че отхвърляте определени важни дейности като начин за забавяне на неудобствата, които те причиняват, да не говорим за страха, свързан с влагането на всичките си ресурси за работа за решаване на сложни задачи.

Към това могат да се добавят и неочакваните задължения, които възникват през целия ден. Тези видове задачи могат да доведат до забавяне, когато се опитвате да планирате времето, с което разполагате за извършване на други дейности, които смятате за важни. Важно е обаче да поддържате известна степен на гъвкавост и да сте наясно, че не всички задачи трябва да бъдат завършени в един и същи ден, нито че всички планирани задачи могат да бъдат извършени дори в един ден.

Организация на времето

Сегментиране: Много от вашите сложни задачи трябва да бъдат сегментирани или разделени на малки стъпки. В някои случаи, когато сте изправени пред сложни задължения, използването на времето ви става изключително трудно, когато дори не знаете откъде да започнете. Следователно разделянето им на по-малки секции е особено важно.

Цели: Много от вашите сложни задачи трябва да бъдат сегментирани или разделени на малки стъпки. В някои случаи, когато сте изправени пред сложни задължения, използването на времето ви става изключително трудно, когато дори не знаете откъде да започнете. Следователно разделянето им на по-малки секции е особено важно.

Оценка на постиженията и времето

Не се дърпайте надолу. Има моменти, когато се заплитате в някаква досадна задача, която изглежда никога не свършва и е изключително трудна, до степен, че в крайна сметка харчите цялото си време и енергия за нея. Затова се уверете, че сте си дали времево ограничение за всяка задача. Например, ако искате да прочетете книга от 400 страници, ще бъде наистина трудно да я прочетете за един ден, така че можете да опитате да четете средно между 10 и 15 страници на ден.

„Малки големи постижения“. Можете да започнете с по-малко сложни задачи, така че поне да почувствате удовлетворението, че сте завършили някои до края на деня. Освен това, ако използвате сегментиране на задачи, по-сложните постепенно ще стават по-лесни за справяне.

Има много опции, които можете да използвате, за да се възползвате максимално от времето си. Въпреки това, в много случаи самият календар ще определя датите. Тези стратегии не са ограничени само до академичното и работното ниво, но и до ежедневието и ежедневието ви. Използвайки ги, няма да попаднете в капана да се чувствате уморени и отчаяни, мислейки, че губите време.

Източник: https://exploringyourmind.com/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts