запотяването на огледалата в банята

7

фев.

Как да предотвратите запотяването на огледалата в банята

Предотвратяването на огледалата в банята от запотяване е наистина лесно стига да знаете как

Вече не е нужно да търпите неудобството от запотените огледала в банята! Днес ще ви кажем как да предотвратите замъгляването на огледалата в банята с няколко прости трика. След като прочетете това, никога повече няма да смятате, че почистването на огледалата в банята е неблагодарна задача.

Преди да приложите нашия съвет, ще трябва да почистите старателно огледалата в банята си.

Защо се замъгляват огледалата за баня?

Огледалата в банята се запотяват от гореща вода. Произведените пари остават във въздуха и търсят по-хладни повърхности, върху които могат да кондензират. След като отворите вратата на банята, парата постепенно ще изчезне и мъглата ще се разсее.

Обичайна практика за повечето хора е да вземат част от кърпата си и да почистят огледалото с нея, ако трябва да се огледат. Това обаче наистина не се препоръчва. Това прави повърхността на огледалото ивици, оставяйки петна и петна, които правят стъклото да изглежда по-зле много по-дълго.

Почистване на огледалата в банята

За да предотвратите запотяването на огледалата в банята си и за да бъдат ефективни нашите трикове, важно е първо да почистите добре огледалата си. Има няколко начина да направите това, така че изберете този, който ви подхожда най-добре.

Вариант 1: ще ви трябва микрофибърна кърпа и малко спирт. Използвайте бутилка със спрей, за да нанесете спирта върху стъклото и използвайте кърпата, за да разтриете петната. Уверете се, че е много чист и блестящ.

Вариант 2: направете смес от вода, сапун и бял оцет. Използвайте парче вестник, за да почистите цялата повърхност. Ако желаете, можете да замените оцета с лимонов сок.

Тайната за предпазване на огледалата в банята от запотяване крем за бръснене за почистване на огледала

Сега вашите огледала са чисти, време е да научите триковете, които ще споделим с вас. Отсега нататък горещ душ няма да развали страхотната работа, която вече сте свършили досега.

съставки:

Вярвате или не, ще ви трябва само един продукт. Това е както следва:

Пяна за бръснене или вакса за кола.

  • Инструкции стъпка по стъпка, за да предотвратите запотяването на огледалата в банята
  • Ето инструкциите стъпка по стъпка как да приложите продукта, който споменахме:
  • Вземете контейнера с пяна за бръснене или вакса за кола и нанесете малко от продукта върху огледалото, което искате да предпазите от запотяване. Можете да направите това с ръка или мека кърпа.
  • След това използвайте кърпа, за да разнесете пяната/восъка по цялото огледало. Идеята е да покриете цялото огледало.
  • След като цялото огледало е покрито с продукта, използвайте същата кърпа, за да го премахнете. Правете това, докато целият продукт бъде отстранен и няма остатъци.
  • Проверете дали трикът е проработил. Вземете горещ душ или отворете крана и изчакайте парата да излезе. Кажете ни, проработи ли при вас?

Други два варианта

Трикът, който споменахме, е безпогрешен и работи както с пяна за бръснене, така и с вакса за кола. Има обаче два други трика, които можете да приложите, които са още по-прости и по-евтини.

Вода и оцет

Направете смес от оцет и вода. С него почиствайте огледалата в банята с мека кърпа. Правейки това, вие не само ще предотвратите замъгляването им, но благодарение на антибактериалните свойства на оцета ще премахнете и бактериите.

Сапун и вода

Сапунът и водата са традиционна смес. Просто го нанесете по време на почистване и сте готови. Също толкова валидно е да използвате сапун за ръце или препарат за съдомиялна машина. Въпреки че трябва да се каже, че не е 100 процента ефективен.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts