ръце

10

мар.

Как да отслабнете в ръцете: 6 важни факти

 

 

Жените се сблъскват с този проблем много по-често от мъжете, тъй като женските гени предписват телата да съхраняват мазнините в областта на бедрата, дупето и ръцете.

Но не всичко е загубено.

Не се фокусирайте само върху тази област
За съжаление не можем да отслабнем само в една избрана област- тук важат генетичните правила. Именно генетиката решава къде ще бъдат подредени резервите на мастните тъкани. Ето защо, ако искате ръцете ви да намалеят, ще трябва да отслабнете цялостно.

тренировки
Това тревожи много жени, които са генетично разположени да трупат мазнините в областта на ръцете

Необходими са интервални тренировки поне 3 пъти седмично
Интервална тренировка (HIIT)- серия от бързи интензивни упражнения с къси дихателни отвори, идеални за изгаряне на мазнини. Освен това, горенето настъпва не само по време на самата тренировка, но и през следващите 24 часа, благодарение на метаболизма.

Трябва да се използват всички мускулни групи, за да се изгорят максимален брой калории
Клякания, лицеви опори, упражнения за няколко мускулни групи едновременно- вашият ключ към успеха. Такива тренировки 3 пъти в седмицата ще ви помогнат да стигнете крайната цел.

Изберете тежести, които можете да повдигнете не повече от 8-15 пъти
Жените често се страхуват от тежките гири, вярвайки, че такива тренировки ще ги направят културисти. Но това не е така: няма достатъчно тестостерон в женското тяло, за да превърне фигурата й в мъжка. Ако вдигате повече тежести, ще изгаряте повече мазнини, ще ускорите метаболизма, което ще предотврати натрупването на мазнини в бъдеще.
Какво тегло е подходящо за вас? Едно, което можеш да вдигнеш не повече от 8-15 пъти наведнъж. Ако спокойно изпълнявате упражнението с 15 повторения- теглото е твърде леко тогава за вас.

Намалете дневните калории със 100-200

фитнес
Един от най-ефективните начини за „махане с писалка“ на мазнините в ръцете е да намалите поне малко калорийния прием- поне 100-200 на ден

Първо трябва да изчислите колко калории обикновено консумирате, например като използвате приложение, за 3-5 дни. След като сте приели нормата, започнете да намалявате тази сума с 100-200 калории на ден. Такова леко намаление няма да предизвика чувство на глад, но в дългосрочен план ще донесе отлични резултати.

Приемайте 25-35 грама протеин с всяко хранене
Консумацията на достатъчно количество протеини ви позволява да поддържате мускулната маса, да повишите чувството на насищане и да ускорите термогенезата (при която тялото изгаря мазнините, за да поддържа температурата на тялото), но в същото време да губите мазнини. Но в едно хранене, тялото ни е в състояние да абсорбира в полза на мускулите не повече от 25-35 грама протеин, а останалото се съхранява като мазнина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts