4

сеп.

Как да направите разтвор за сапунени мехури у дома

Подарете красиво забавление на децата без големи разходи, като направите сами разтвор за сапунени мехури

Всички тайни, за да направите истинско шоу от сапунени мехурчета у дома, са описани по-долу.

Едно от най-забавните, лесни и вълнуващи неща е да духате балончета. Всеки ще се радва на това забавление. Можете да си купите готов разтвор за сапунени мехури в бутилка, но пък правенето на домашни сапунени мехурчета е още по-лесно и бързо.

Основните компоненти на разтвора са вода, сапун, глицерин или захар.

Важно е да следвате някои препоръки, които ще ви позволят да приготвите такъв разтвор за сапунени мехури, така че те да се издухат лесно, да са големи и няма да се пукат в следващите няколко секунди.

5 съвета за правене на сапунени мехури

  1. За приготвяне на разтвора е по-добре да използвате не чешмяна вода, а преварена и още по-добре – дестилирана. В чешмяната вода има много соли и колкото по-малко примеси има в компонентите на разтвора, толкова по-добро е качеството на сапунения филм.
  2. За по-голяма плътност на разтвора и следователно по-голяма здравина на бъдещите сапунени мехури използвайте глицерин или захар. Течен глицерин може да се закупи от всяка аптека.
  3. Когато правите домашни сапунени мехурчета, не прекалявайте с глицерина или захарта. В противен случай разтворът ще се окаже твърде гъст и мехурчетата ще бъдат трудни за издухване.
  4. По-малко стабилните мехурчета се издухват от по-малко плътен разтвор, но се издухват лесно, което е оптимално за по-мъничките дечица.
  5. Ако е възможно, оставете готовия разтвор за 12-24 часа. Някои експерти съветват разтворът да се съхранява в хладилник за по-добро качество на мехурчетата. През това време пяната ще се утаи – тя не ви е необходима.

Вятърът и прахта са враговете на сапунените мехури, а високата влажност е помощник.

От течен сапун

Ще имате нужда от:

100 мл. течен сапун, 20 мл. дестилирана вода, 10 капки глицерин.

Как да се направи:

Смесете сапун и вода, изчакайте пяната да се утаи (това ще отнеме около 2 часа), след което добавете глицерина. Оставете разтвора да постои, за предпочитане на студено място.

От течност за миене на съдове

Ще имате нужда от:

1/2 чаша препарат за миене на съдове (не е за съдомиялни!), 2 чаши вода, 2 ч.л. захар.

Как да се направи:

Смесете всички съставки старателно. Готово!

Вместо захар можете да използвате 1-2 с.л. глицерин. И ако поставите разтвора в хладилника за един ден, мехурчетата ще се окажат това, от което се нуждаете.

За детско парти

Ще имате нужда:

50 мл. глицерин, 100 мл. препарат за миене на съдове, 4 ч.л. захар, 300 мл. вода.

Как да се направи:

От тези съставки могат да се издухат гигантски сапунени мехури. Разтворът може да се приготви в леген и да се издуха с гимнастически обръч или рамка, специално усукана от тел. Дори не е нужно да духате, просто трябва да завъртите рамката или бавно да издърпате голям, силен балон.

Източник: deti.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts