котка

15

сеп.

Как да накарате котка, живееща в апартамент, да се чувства по-щастлива?

Котките, които често или постоянно живеят на открито, се чувстват по-свободни и по-щастливи от своите домашни колеги. Въпреки това, има и много опасности, които ги чакат на улицата- те могат да бъдат откраднати, ухапани от вредни паразити, предаващи опасни болести, отровени или да бъдат сериозно наранени от други животни.

Ето няколко практични съвета, които ще ви помогнат да обогатите живота на вашата котка и да й доставите радост, но в същото време да я запазите здрава у дома.

1.Поддържайте чистотата в къщата- апартаментът трябва да е чист
В природата котките не живеят сред планини с боклуци и отпадъци. Котките, като правило, са много спретнати животни. Внимателно се грижат за себе си и не издържат мръсотията. Това важи и за тяхната тоалетна- тя трябва да се почиства и мие редовно.

2.Обогатете живота на котката с играчки
Купете на котката няколко играчки, след които тя да може да тича, да ги гони и да си играе на закрито. Това ще ви помогне да поддържате котката си ангажирана, да задоволи естествените й инстинкти и да я поддържа във форма.

3.Определете местата за котката, от които тя ще може да ви гледа отгоре
Котките наистина обичат да седят на високо и да оглеждат апартамента оттам. Един от най-добрите начини да направите това е да закупите специално „котешко дърво“, което ще позволи на котката ви не само да седи високо, но и да остри ноктите си. Това ще спести значителни щети на вашите мебели, защото котките също обичат да се катерят по рафтовете за книги и по завесите.

4.Защитете котката си от всички опасности, които могат да възникнат в апартамента
Котките пълзят под мивката, влизат килера- затова почистващите препарати или опасните химикали трябва да се съхраняват на безопасно място, до което не могат да достигнат.

5.Участвайте в игрите с вашата котка
Въпреки че това не винаги може да изглежда очевидно, вашата котка наистина обича вниманието. Това внимание трябва да бъде показвано както в съвместните игри, така и като привързаност. Дайте на котето любов и внимание и то ще се чувства чудесно.

6.Осигурете на котката си място на перваза на прозореца, тъй като те много обичат да наблюдават света през него.

7.Можете да научите котката си да ходи на каишка и редовно да я водите на разходка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts