16

мар.

Как да кажеш на вашите, че искаш да си насаме с гаджето?

Имаш си сериозно гадже и вместо да скитате по кафенета, искаш да се виждате спокойно у вас

И не само да си приказвате. Естествено, през това време не ти се ще никой от семейството да се мотае наоколо. Чудиш се как да кажеш на родителите си да освободят терена.

Ами направо, но с увертюра

Ще е по-лесно, ако вече си им споделил/а, че си имаш приятел/ка. Майка ти е задала куп въпроси и горе-долу изчерпателно си отговорил. Родителите ти са подготвени, че гаджето ще идва в дома ви и очакват рано или късно да ги помолиш да не са си вкъщи. Напълно са наясно, че ще правите секс.

В такъв случай сега можеш да разкажеш нещо за гаджето като въведение и да предупредиш „Утре ще ми дойде на гости. Моля да не сте си вкъщи от 16 до 20 ч. и да звъннете, преди да тръгнете да се прибирате”.

Ако обаче не си признал за гаджето, не можеш директно да изтърсиш тази реплика на родителите си

Трябва да действаш в два такта. Първо да им разкажеш за връзката си
и да отговориш на всички въпроси. Молбата да ви оставят насаме е добре да дойде след ден-два.

Не очаквай родителите ти да се противят. Те отлично знаят, че ще дойде ден, когато детето им ще има гадже и полови контакти. Предпочитат всичко да се случва под техния покрив, а не на някакви чужди и съмнителни места. През 2020 г. малцина биха отсекли ’’Секс в нашата къща – не”. Дори ще са горди, че им се доверяваш. То си е доказателство, че ги чувстваш близки, макар и с малко користни намерения – да
ти оставят къщата за известно време.

Подготви се, че в първия момент ще са смутени

Но бързо ще окопитят и по-вероятно е да не кажат само ”А, добре”, както на теб ти се ще. Ще последват въпроси от сорта на ”Не е ли рано”, ’’Обичате ли се”, „Достатъчно сериозни ли са отношенията ви”, ’’Сигурни ли сте, че го желаете и двамата”, ’’Искаш ли да ни питаш нещо по-специално”. Отговаряй кратко, без да се дразниш.

Почти сигурно е и че ще последва онази лекция за безопасния секс

Изтърпи я, без да въртиш очи с досада и да повтаряш, че всички мерки са предвидени. (Наистина са предвидени, нали?) Вашите се чувстват длъжни да ти повторят всичко за безопасния секс, въпреки че вече много пъти са го казвали, защото знаят, че вълнението ще е голямо и може да станат грешки. Нищо чудно в уречения ден да получиш есемес къде в стаята ти са оставали презервативи.

Вторият досаден момент ще са старанията на майка ти да не се изложите пред гаджето

Ако не искаш да се развихри и да прекали в подреждането и украсяването на къщата, в пряк текст й заяви какво да направи. Примерно да приготви нещо за хапване, да смени чаршафите на леглото ти и да остави чисти кърпи (ако си момче и не правиш това сам).

Не забравяй да благодариш на родителите си, че ще ти освободят терена

Да, всички живеете в този дом и имаш право на това. Но все пак покажи, че оценяваш готовността им да те подкрепят във важния момент.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts