цвят за пердета

18

мар.

Как да изберем точния цвят за пердета

Пердетата една най- важните декорации за вашия дом

Ако обновяването на дома с малки, но значими щрихи е част от плана ви, помислете за тези съвети за избор на пердета. В допълнение към постигането на добри резултати в декоративно отношение, правилният цвят ще ви позволи да оптимизирате естественото осветление в определени зони, за да ги направите по-топли и по-приветливи.

Като се има предвид, че те обикновено се сменят много лесно, те ви осигуряват още едно предимство – можете да ги смените, когато пожелаете! Можете да направите това за смяна на сезона, за специална вечер или просто защото ви се иска!

Като се има предвид, че те обикновено се сменят много лесно, те ви осигуряват още едно предимство – можете да ги смените, когато пожелаете! Можете да направите това за смяна на сезона, за специална вечер или просто защото ви се иска!

Размер на стаята

Първият от съветите за избор на правилния цвят за вашите завеси е размерът на стаята, която ще декорирате. Например, ако спалнята ви е малка, по-добре е да изберете завеси в неутрални цветове като бяло или бежово. Според психологията на цвета те оказват значително въздействие върху пространството.

От друга страна, ако имате голяма стая с достатъчно пространство за декориране, можете да използвате по-топли цветове в гамата от червено, жълто или оранжево.

Разбира се, когато имате предвид цветовете на вашите стени, аксесоари и декоративни елементи, идеята е да създадете добър контраст.

Цвят на стените

Цветът на стените ще повлияе на цвета на вашите завеси. За да изглежда, че цветовият контраст изглежда хармоничен, трябва да се използват нюанси, които се комбинират помежду си. Като цяло бялото изглежда страхотно във всяка стая. Всъщност той работи по обратния начин – можете да използвате цветни завеси за контраст на бели стени.

Бежовите или пясъчните тонове се комбинират с цялата гама от цветове на кафе, земни тонове и студени тонове. За бели и сиви стени синьото е идеално за създаване на елегантна и свежа атмосфера. По този начин можете да играете наоколо с необичайни цветови комбинации.

Цвят за пердета спрямо другите мебели

Цветът на вашия диван, килима, възглавниците или всеки декоративен елемент може да бъде вдъхновение да продължите с завесите, създавайки обединяващ аспект в цветната диаграма на района. Така че, преди да вземете решение, визуализирайте всичките си елементи.

Как да изберем цвят за пердета на детска стая

Детските стаи са важно пространство, където декорът обикновено е малко по -различен от останалата част от къщата. Това е така, защото те изискват по -малко официални опции и трябва да бъдат напълно харесвани от децата. Следователно, прилагането на опции като тези, които описахме тук, може да бъде завладяващо за малките.

Детските стаи изискват опции, където преобладават ярки, весели и оживени цветове. Добър вариант са щампи с любими герои или животни. Като се вземе предвид, че естественото осветление има изключителни ползи, избягвайте тъмните цветове.

След като децата пораснат, можете да изберете различни цветове за завесите много повече в съответствие с новите им вкусове и личност.

Източници: https://decortips.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts