17

авг.

Как бързо да размразите тестото

Методи, които ще ви помогнат да размразите тестото по най-бързия и подходящ начин

Въпреки факта, че рафтовете на магазините буквално се пръскат заради изобилието от различни тестени изделия, те не могат да се сравнят с домашно приготвените. За съжаление, не винаги разполагаме с време да замесим прясно тесто. В този случай тестото, съхранено във фризера, ще ни дойде на помощ. Нужни са само няколко минути, за да се размрази.

Как бързо да размразите тестото в микровълновата фурна

Ако микровълновата фурна има режим за размразяване на продукти, тогава остава само да се изчисли масата на тестото и да се посочи избора на продължителността на процеса. Но в този случай то трябва да се обърне няколко пъти. Ако не се направи, размразяването ще бъде неравномерно. Въпреки това, шансовете да остане студено в средата са високи. Ето защо трябва да се помни, че дори при избора на най-краткото време за размразяване, е нужно да се добавят още няколко секунди. Така средата на тестото трябва да достигне мекота при стайна температура. Ако това не се случи, съществува голям риск тестото да се разтече в края на процеса на размразяване в микровълновата фурна.

Необходимо е да се правят паузи и да се размесва тестото, в противен случай горната му част ще бъде покрита с коричка и заради това ще бъде проблематично да се приготвят вкусни сладкиши от него.

Как бързо да размразите бутер тесто във фурната

Тук принципът на високите температури е взет за основа, но това не означава, че тестото трябва да се постави в гореща фурна. Фурната се загрява, изключва и когато въздухът в нея стане топъл, а не горещ, можете да започнете размразяванеto. Този метод само ще ускори процеса на размekwane, но е по-малко ефективен от размразяването в микровълновата. Можете също така да поставите тестото в тава върху горещ котлон и да го обръщате от време на време.

Размразяване в топла вода

В този случай торбата с тестото се потапя в съд с гореща вода, така че да я покрие напълно. Но е много по-безопасно размразяването да започне предварително и да използва стайна температура. Ако водата е много гореща, има опасност найлона да се стопи.

Продължителността на размразяване зависи от теглото на тестото, но средно готов полуфабрикат с тегло 0,5 кг ще достигне мека консистенция за няколко часа.

Как бързо да размразите тестото с мая в хладилника

Това е най-отнемащият време метод. За да приготвите тестото за работа, е необходимо предварително да го прехвърлите от фризера в хладилника на долния рафт, където температурите са най-високи. Ако правите това през нощта, тогава сутринта можете да започнете да печете. Въпреки продължителността на процеса, той може да се счита за най-щадящия, тъй като тестото няма време да изсъхне, което се случва при излагане на високи температури.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts