19

ное.

Какво означава великото противостояние на Марс в астрологията?

Последното беше в края на юли тази година, когато Марс е максимално близо до Земята

При противостояние планетата пресича небесния меридиан в полунощ, разполага се най-близо до земното кълбо и има максимален блясък – ъгловите размери на планетата в небето по това време са най-големи през годината, а и нощната видимост продължава най-дълго.

ЧЕТВЪРТАТА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА

Марс, който заради кървавочервения си цвят още в древността е наречен в чест на древноримския бог на войната, е четвъртата планета от Слънцето в нашата система. Прави една обиколка около небесното светило за 687 денонощия.

Разстоянието между Марс и Земята се мени постоянно. Средно то е 225 милиона километра.

Когато Земята се намира между Марс и Слънцето, планетите са най-близо помежду си. В този период ги разделя между 55 и 100 милиона километра.

Разстоянието достига максимума си, когато Слънцето се намира между Марс и Земята. Тогава двете планети са най-отдалечени в орбитите си и разстоянието между тях достига до 400 млн. км.

Противостоянието се нарича велико, когато Марс и Земята се сближат на по-малко от 60 млн. км – това се случва на всеки 15-17 години. Последното Велико противостояние на Марс е наблюдавано на 27 август 2003 година, а предстоящото е на 27 юли т.г. Тогава Марс ще се доближи на 58 млн. км от нашата планета.

ПРОТИВОСТОЯНИЕТО НА МАРС В АСТРОЛОГИЯТА

Великото противостояние на Марс е интересно събитие за астрономите. Но от гледна точка на астрологията това сближаване оказва негативно влияние върху Земята и нейните жители. И колкото повече се доближава Марс до нас, толкова по-силно е отрицателното му въздействие.

Червената планета в астрологията е планета на действието, на войните и агресията. Затова в периода на противостояние на Марс в световен мащаб се наблюдава нарастване на броя на терористичните актове, на конфликтите, големите аварии, различни епидемии и екологични и техногенни катастрофи. В този период се засилват всички негативни тенденции – закриване на предприятия, уволнение на работници, неразбиране между различни държави, инциденти, обостряне на хронични заболявания и т.н.

Вероятността особено нараства при велико противостояние – хората стават по-нервни и избухливи. Затова астролозите препоръчват да сдържаме емоциите си, да се стараем да избягваме конфликтните ситуации и да не встъпваме в разпри.

В периода на великото противостояние на Марс астролозите съветват да не се вземат важни решения и да не се започват важни дела. В тези дни трябва да сме максимално внимателни – да се въздържаме от резки действия, агресия и авантюри, за да не изгубим контрол над ситуация.

Например по време на великото противостояние на Марс енергията у активните хора се увеличава и те не знаят къде и как да я използват. Затова могат да я проявят чрез агресия.

В периода на противостоянието на Марс огнените знаци – Овен, Лъв, Стрелец, са по-агресивни. Същото се наблюдава и при Скорпиона. Върху останалите знаци влиянието на Червената планета е по-слабо.

В същото време неенергичните хора се чувстват по-добре. Марс им дава сили и те стават по-активни и забележими.

Според астролозите в периода на великото противостояние трябва да сме внимателни към здравето си. На първо място, това засяга хората със слаба нервна или сърдечносъдова система. Те стават по-конфликтни, раздразнителни, без да разбират какво се случва с тях.

Астролозите препоръчват максимално спокойно да преминем през тези дни, повече да почиваме и във всяка ситуация да проявяваме максимално търпение. Да не бързаме с изводите, да контролираме изказванията си, да следим здравето си, за да премине кризисният период без усложнения и тревоги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts