сънуваш храна

28

юли

Какво означава ако сънуваш храна?

Сънуваш храна? 6 те най- често срещани тълкования

Сънуването на храна е често срещано преживяване. Експертите твърдят, че този тип сънища варира в зависимост от културните влияния. Всъщност контекстът, храните, които се появяват и какво се прави с тях, са предмет на парадигмите на всяка култура. Ето защо има много тълкувания на сънища за храна. Днес ще разгледаме най-популярните.

Доказателствата показват, че преживяванията в сънища, свързани с храна, са често срещани при хора с хранителни разстройства. Не всички наши обяснения за сънища за храна сочат в тази посока, въпреки че трябва да се вземат предвид, когато ги асимилираме в реалността. Всъщност това е нещо, което трябва да се направи и при тълкуване на други видове сънища: те трябва да бъдат контекстуализирани според живота на сънуващия.

Сънуваш храна?Това може да са емоционални състояния

Първото тълкуване на сънуването за храна е, че това е отражение на текущото ви емоционално състояние. Ако вкусът или миризмата на храната, която ядете в съня, е сладък или приятен, това е символ на положителни емоции. От друга страна, ако вкусът или миризмата са кисели или горчиви, това означава отрицателни емоции.

Има доказателства, че настроението обуславя нашия избор на храна в действителност. По време на будност някои емоции може да преобладават над други, поради стрес, текущата ситуация, връзката, която имате с другите, наред с други фактори. Тези емоции могат да се пренесат и в сънищата ви.

Икономическо изобилие

Сънуването на храна в изобилие е пряк символ на икономически просперитет (или личен просперитет като цяло). За да има смисъл тази интерпретация, трябва да имате достъп до храната пред вас.

Ако не можете да го изядете, докоснете го или се доближете до него; тогава символизира изобилие, което е там, но е възпрепятствано и вие не можете да го достигнете. Колкото повече храна има на масата или на мястото, където се намирате, толкова по-голямо е свързаното изобилие.

Сънуваш храна? Добри връзки или отношения с хората

Ако сънувате, че ядете или купувате храна със семейството си, сънят ви може да се тълкува като символ на добрите ви отношения с тях. Ако не можете да различите лицата на хората, с които сте, приемете го като цяло като добър знак. Това означава, че сте на добро място, с хора, които високо цените и които изпитват същото отношение към вас.

Ако разпознаете хората в съня си, можете да приемете това като заздравяване на връзката ви с тях. Това е така, защото храната не е само средство за оцеляване или препитание за нас, но и инструмент за връзка с другите. Наистина, хиляди ритуали, церемонии и други подобни събития са имали храна като главни действащи лица.

Нещастни моменти в настоящето или бъдещето

Във всички предишни обяснения храната беше в добро състояние. Въпреки това, ако сънувате гнила храна, това може да символизира нещастни събития във вашето настояще или близко бъдеще.

Може да се справяте със стресиращо, неприятно или неудобно събитие в момента или може би сте получили новини, че ще се сблъскате с подобни събития в бъдеще.

Сънуваш храна? Независимост, свобода или автономия

В зависимост от контекста сънуването на отказ от храна може да се тълкува като символ на свобода, независимост или частична или пълна автономия. Отхвърлянето може да бъде пряко или косвено. Какъвто и да е случаят, вие ще изберете да не ядете храната от човека, който ви я предлага.

Пример за това как това може да се превърне в реалност е, че току-що сте получили по-добре платена работа, станали сте независими от родителите си или сте започнали бизнес.

Свобода, независимост или автономия: някои от значенията на сънуването на отказ от храна.

Сънуването на отказ от храна е символ на свобода.

Сънуването на храна може да означава чувствителност или еротичност

Храната също има чувствен или еротичен компонент, така че не можем да пропуснем този вид символика от нашия списък. Всичко зависи от това какви храни се появяват в съня, как и къде ги ядете и от техния вкус. Например, някои плодове имат ясна символична алюзия.

Ягоди, банани, грозде, праскови или дини са само част от плодовете с мощен еротичен заряд. Ако ядете някое от тях в стая с чувствени декорации или пред някого, тогава можете да приемете, че това означава, че в действителност искате да изследвате своята еротична страна.

Източници: https://exploringyourmind.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts