акне

27

юли

Какво иска да ви каже акнето при появата му на всяка една част от тялото ви?

 

 

Въпреки много варианти на продуктите за грижа на кожата, повечето от нас могат да се съгласят, че акнето не може да бъде унищожено напълно чрез козметично средство- независимо от това колко убедителна е рекламата.

Дефектите в определени области всъщност могат да показват основни здравословни проблеми. Съществуват много причини за появата на акне и много хора не осъзнават, че въздухът, който дишаме и грижата за кожата и тялото ни са от много важно значение.

Появата на акне по челото

акне по челото
Някои продукти за коса като например балсама, може да запуши порите ви.

Най-често причините за поява на акне по челото са храносмилателни проблеми и стрес. Необходимо е да изчистите организма от токсините и да подпомогнете храносмилането като замените кофеиновите напитки с голямо количество вода. Според Доктор Рад: „Да спиш по 7 часа на ден, да пиеш много вода и да спазваш балансирана диета може да помогне за намаляване на пъпките по челото“. Освен това, се опитайте да държите шапката и косата далеч от лицето ви.

Акне в областта на бузите
Акне в областта на бузите сигнализира проблеми с дихателната система. Ако често се разхождате в големите градове, където въздухът е замърсен или шофирате на отворен прозорец, ще е необходимо да полагате допълнителни грижи за лицето си. Уверете се, че въздухът в дома ви е чист. Може да вземете пречиствател на въздуха или няколко растения. Ако акнето се намира в долната част на бузите ви, то това показва лоша хигиена на зъбите, но повърхностните бактерии също са голям виновник. Не забравяйте да дезинфекцирате често продуктите, които влизат в контакт с лицето ви- например мобилния ви телефон, четки за грим, калъфка за възглавници и други.

Т-зона

т-зона
Намелете пикантните храни и алкохола.

Т-зоната, тя обхваща областта от веждите до носа и брадичката. Акнето тук често се дължи на проблеми в стомашно-чревния тракт. Някои експерти препоръчват да се намали консумацията на мляко, червено месо, да се приемат повече зеленчуци. В Т-зоната има повече мастни жлези, в сравнение с други части на лицето, и това прави тази област по-раздразнителна. Специално пъпките по носа могат да бъдат свързани с черния дроб и бъбреците, така че досадното акне да означава високо кръвно или чернодробна дисфункция.

Акне по брадичката
Акнето по брадичката показва хормонален дисбаланс. Опитайте да спазвате редовен режим на сън и здравословна диета, но ако продължавате да имате пъпки, се консултирайте с вашия дерматолог или гинеколог. Пиенето на чай от Ментово дърво или приемането на Омега-3 добавки са добри варианти за облекчаване на капризните хормони.

пъпки по гърба
Проучвайте повече душ-геловете, сапуните, лосионите за тяло, перилните препарати и слънцезащитните продукти.

Пъпки по гърба, раменете и бедрата
Хормоналните проблеми често са основната причина за появата на акне в тези области и лечението може да бъде особено трудно. В допълнение, влажната тъкан от потта, която се разтрива по кожата, може да раздразни и да се образуват обриви. Избягвайте да носите тежки раници и чанти, които да предизвикат триене. Носете чисти дрехи и не много стегнати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts