лунна диета

3

фев.

Какво е лунна диета и какви са ползите?

Защо е добре да я спазваме?

Как да планирате храненето си за определени лунни дни, как да се подложите на пречистване при пълнолуние и какво да очаквате като резултат? Нека разберем какви са ползите от лунна диета.

Луната и тялото – каква е връзката?

Практиката показва, че с лунна диета спокойно можете да свалите няколко килограма от наднорменото си тегло. И така каква практика стои зад тези практически резултати.

Не е твърде мистично да се предполага, че луната има влияние върху природата и живите същества. Можем да го видим в начина, по който се обръщат приливите и отливите, и можем да го видим в осезаемите ефекти на суперлуната върху хората.

Например, с промяната на гравитационното привличане през лунните фази, човешкото тяло може да изпита промени във функциите – включително способността да изхвърля токсините и да отслабва.

Много жени споделят положителен опит от спазването на диетичен план за менструалния цикъл с взаимовръзки с фазите на луната, тъй като и двата процеса са тясно свързани и взаимозависими.

И така, как да изберете подходящата лунна храна и да оставите лунната тежест да поддържа вашите усилия за оформяне на силуета?

Лунна диета- какво да ядем според лунната фаза

Въпреки че широко се смята за диета само с вода, лунният план за хранене всъщност може да включва голямо разнообразие от хранителни алтернативи.

Най-основният и опростен вид лунна диета е водното гладуване при пълнолуние, понякога се практикува и като водно гладуване при новолуние. В този случай от вас се изисква само да не консумирате твърда храна по време на 24 до 26-часовия период на новолуние или пълнолуние.

Хората съобщават, че са загубили до 6 lbs, опитвайки този 24-часов диетичен план, и ако не друго – струва си да опитате.

Ако държите повече на дългосрочни планове и систематичен подход към загуба на тегло, можете да приспособите яденето си към всяка лунна фаза, както е описано по-долу.

Диета по пълнолуние

Много жени може да са забелязали ефекта на менструацията при пълнолуние. Същото може да се случи и със излишните килограми в този къс времеви период.

Ето какво трябва да направите:

  • Намалете размера на порциите си и избягвайте да ядете твърда храна след 18 часа.
  • Пийте много вода, за да подобрите и ускорите процеса.
  • Добавете пресни сокове към менюто си, но избягвайте газираните или подсладените напитки.
  • Избягвайте алкохола, млякото и млечните продукти за целия период.
  • Преминете към диета изцяло на водна основа за 24-часовия период на пълнолуние.
  • Да – лунната диета не означава хранене на лунна светлина. Става въпрос за точно обратното.

Лунна диета- при намаляваща луна

След като умората от пълнолунието изчезне, ще последват две седмици на намаляваща луна. През това време тялото ви ще има повишена способност да премахва излишната вода, да се подмладява и да елиминира токсичните метаболити.

За да подпомогнете този процес, препоръчваме ви да се придържате към своя план за допълнителна вода и да пиете поне 6 до 9 пълни чаши вода през целия ден. Междувременно яжте много пресни, сурови и богати на фибри храни и избягвайте да добавяте твърде много сол, захари или бързи въглехидрати към ястията си.

Лунна диета при растяща луна

След като намаляващата луна изчезне, се очаква апетитът ви към нездравословни храни и закуски да се увеличи. Ако този повод съвпадне с плана ви за менструална диета.

Някои хора вярват, че по време на растяща луна тялото създава енергийни резерви под формата на натрупани мазнини и излишна вода. Време е за самоконтрол и преодоляване на голата ви животинска природа – защото умората при пълнолуние може да бъде детска игра в сравнение с глада при растяща луна.

При новолуние

Когато софтуерът ви за диетичен план ви каже, че наближава новолунието, отново е време за гладуване на вода. Ако не сте добре с чиста вода, можете да добавите прясно изцедени сокове към менюто си, но избягвайте твърдите храни, ако е възможно.

Първата храна, изядена в следващия лунен цикъл, трябва да бъде чиста, свежа, с минимални подправки и минимално обработена. Придържането към изцяло естественото хранене ще свърши своята работа, а съзнателното поведение на хранене ще позволи на тялото ви да изхвърли всичко, което го влече надолу.

Какви резултати да очаквате от тази диета?

Ако следвате съветите, описани по-горе, ще видите как тялото ви се освобождава от излишната вода, как метаболизмът ви се подобрява и как енергията ви става по-мека и балансирана.

Що се отнася до загуба на тегло и детоксикация, можете да загубите всичко от 1-2 до 6-7 lbs, в зависимост от това как тялото ви реагира на гладуването и лунните цикли. Какъвто и да е случаят, не можете да сбъркате с 24-часова програма за прочистване и можете да повторите тази практика два до три пъти месечно.

Източници: https://luckyfit.eu/en/moon-diet-truth-or-delusion/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts