Плуване

11

авг.

Какви са ползите за здравето от плуването

Нека разгледаме ползите от плуването:

Вижте по- голямата част от ползите за здравето от плуването

Плуването има много ползи за здравето. В днешната статия ще споделим с вас по- голямата част от тях.

За тези, които нямат някакви по сериозни наранявания или контузии плуването е чудесно, защото можете да променяте интензитета на натоварването, както вие пожелаете. Няма да трябва да се притесняване от прекомерно натоварване на ставите или мускулна треска. Препоръчително е да се плува 3 пъти седмично по 45 минути на всяка сесия. Нека разгледаме ползите:

Подобрява гъвкавостта

Чрез ангажирането на по- голямата част от мускулите ви в горната и долната част на тялото, много от ставите ви също бъдат задействани. В резулатат на това ще развиете значително по голям обхват на движение, като същевременно ще укрепите мускулите си. Така ще подобрите гъвкавостта си и ще намалите риска от нараняване.

Плуването ще ви помогне да изгорите повече калории

Плуването с умерено темпо за 1 час на ден може да изгори до 500 калории. Това е идеиално упражнение за хора, които имат проблеми с наднорменото тегло.

Увеличава капацитета на белите дробове

Плуването може да подобри вашата дихателна механика, което от своя страна подобрява капацитета на белите дробове. Това ще помогне на коремните ви органи да работят по добре, ще регулира кръвното ви налягане и ще засили оксигенацията.

Освобождава от натрупания стрес

Влизането в басейна и фокусирането на цялото ви внимание върху движенията на тялото и дишането ви ще ви помогнат да се почувствате по- спокойни. Една от най- добрите ползи за здравето от плуването е, че преборва стреса, депресивните разстройства и пристъпите на тревожност. Освен това, когато плувате освобождавате ендорфини. Ендорфините стимулират областите на мозъка, които насърчават положителните емоции.

Повлиява добре ако старадате от хронични заболявания

Камеството на съня е в тясна връзка с доста хронични заболявания като диабет, астма и хиперхолестеролемия. Аеробните упражнения, като плуването повишават инсулиновата чувствителност, подобряват дихателната система и регулират нивата на холестерола.

 Подобрява дихателните умения

Плуването има положителен ефект върху нашата координация, баланс и време за реакция. Следователно подобрява нашите двигателни умения. Това е особено важно по време на процеса на растеж и развитие.

Заключение

Както виждате, плуването има толкова много ползи за здравето. Ако обаче имате нараняване, трябва първо да говорите със специалист, преди да започнете тази дейност. Те ще ви кажат какви са възможностите за вас както и рисковете.

Източник: steptohealth.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts