1

май

Има ли полза за здравето от позитивното мислене и молитвите?

В противовес с негативните състояния на съзнанието са позитивните, които дават положителни енергии

Свойствата на тези енергии са високи и тънки и те никога не замърсяват енергетичната система, а я изчистват от негатива. По-високочестотната и тънка енергия винаги е по-силна от нискочестотната. При взаимодействието ми се осъществява бавното изчистване от негативните енергии.

Като пример може да се приведе случай, когато човек четири пъти боледува от рак, но всеки път успява да се справи с болестта с помощта на смехотерапия – като гледа комедии и анимационни филми. Този пример нагледно показва ползата от позитивното мислене за здравето. Човекът всъщност е душа, облечена в телесна обвивка. Душата и духът хранят тялото с енергия, без която не бихме могли да съществуваме. Душата на човека е едновременно излъчвател и приемник на енергия и е свързана с Бога и Вселената. Човек излъчва своите енергии и всяка секунда получава от Бога дъжд от енергията на любовта.

Важно е да се разбере, че нашата духовна същност храни структурата на тънкото тяло, а физическото здраве зависи от храната

Негативното мислене не само води до болести, но и отделя човека от Бога, от неговата Божествена същност. И макар че да слизаш надолу, е по-лесно, отколкото да се изкачваш, единствено правилният път е духовното развитие на своята вечна същност – душата и духа.

При повишаване на вибрациите на душата до нивото на любовта болестите остават в миналото

При високите състояния на съзнанието негативната енергия не може да се появи и болестите отстъпват. Да се издигнем на нивото на вибрациите на любовта, е възможно само като се стремим към любовта – например към друг човек или към Бога. Молитвата е един от важните и действени начини за повишаване вибрациите на душата. Има много примери на изцеление с молитва, макар за това да са необходими понякога месеци и години. Трудно може да се възприеме цялата сложност на всички енергообмени.

В древността казвали: опознай себе си и ще се уподобиш на Бога

Разбери, че ти не си роб на Бога, а духовно същество – дете на Бога, и смисълът на живота ти е развитието на съзнанието, еволюцията на душата. Разбери, че смъртта не съществува. Има само вечен живот на човека, идващ в поредното въплъщение на Земята с единствената цел – развитие на съзнанието и натрупване на опит, който е нашето съкровище и неотменно достояние през вековете. Да се пропилява животът само за задоволяване на нуждите на физическото тяло, е недостойно за децата на Бога, на които им е дадена възможността за вечно развитие и самоусъвършенстване до нивото на Бога. Още Исус е казал: „Вие сте богове!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts