извънземни

27

ян.

Извънземни ли ръководят живота на Земята

До каква степен извънземните са се намесили в еволюцията

Нормално е за всеки човек, в даден момент, да си е задавал въпроса от къде е произлезнал живота. По темата има много изписано и  човек може да прочете какво ли не. Много от теориите са базирани на религиозни идеи и един или повече богове. В днешно време има много хора, които не мислят така. Дали може извънземни да са замесени?

Еволюцията оборва тези твърдения и обяснява как постепенно организмите се изменят спрямо околната среда, но не дава отговор на въпроса от къде е тръгнало всичко. В тази статия ще разгледаме някои идеи, които учените са отхвърлили напълно, но все пак се прокрадват в нашето въображение и ни се струват възможни.

Теория за древни извънземни

Според теорията за древните астронафти сме били посетени от извънземни раси още в далечното минало. Те са се намесили в нашата еволюция, което е тласнало човешката раса до прогреса, който наблюдаваме в наши дни. Това твърдение добива популярност още през 1968 г. в „Колесниците на Боговете” от Ерик Фон Даникен. Но също така се намират още по- ранни хипотези от началото на 19- век.

Според някои дори божествата и ангелите и демоните са свидетелства за намесата на извънземни във нашето развитие. Същото се е наблюдавало още по време на Втората световна война, когато туземците срещали войници с напреднали технологии, като танкове и др. Теорията за древните извънземни се крепи на противоречивите твърдения, че хората са били измамени от извънземните, че са богове с цел да може да се контролират масите чрез силата на вярата във нещо по- силно.

Ферми

Парадоксът Ферми разглежда противоречията между липсата на доказателства, че е открит живот във Вселената и високата вероятност той да съществува. Предвид големината на Вселената и галактиките изглежда на практика немислимо да сме сами. В отговор на това има теория, която твърди, че извънземните умишлено не се разкриват пред нас, за да не повлияят лошо на развитието и възприятията ни за заобикалящия ни свят. Привърженици на тази теория смятат, че Земята е тайно наблюдавана от не една, а няколко извънземни раси от хилядолетия. В далечната 1915 Чарлз Форт пише непубликуван роман за марсианци, които контролират живота на Земята. След като романът му така и не стига до широката общественост по онова време Форт унищожава голяма  част от него. Но оцелява цитата „Земята е ферма, а ние сме чужда собственост”

Като цяло тези теории са доста по противоречиви от общо приетите. Затова оставаме на вас да вярвате в това, което мислите за най- удачно.

Източници: https://hiddentruth.site/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts