5

авг.

Избягало куче измина 160 км. през Швейцария за една нощ

Кучето е намерено близо до Женевското езеро сутринта на 1 август, когато започват да гърмят фойерверки за националния празник на Швейцария

 

Избягало куче от породата бордър териер на име Лъки направи епично 160-километрово пътешествие през Швейцария в навечерието на националния празник на страната, съобщиха медиите. Собствениците й я оставили в развъдник в кантона Берн, но 14-годишната кучка избягала в понеделник вечерта. На следващата сутрин тя се появила в Женева, която е на 160 км оттам, съобщи обществената телевизия RTS.

„Имаше дупка в оградата“ на развъдника, каза собственичката на Лъки Дженифър Вагнер пред RTS.

Кучето е намерено близо до Женевското езеро сутринта на 1 август, когато започват да гърмят фойерверки за националния празник на Швейцария. Жител на Женева забелязал животното край пътя и сигнализирал на властите, съобщи RTS. Тъй като Лъки била с микрочип, полицията бързо открила собствениците ѝ, които били в Берлин и нетърпеливо очаквали новини за избягалия си домашен любимец.

Освен няколко кърлежа по козината, Лъки не изглежда да е пострадала по време на пътуването си.

„Чувствам се щастлива, че е здрава, не е умряла и не е била наранена“, каза Вагнер пред RTS.

Вагнер обаче смята, че кучето й е получило малко помощ за епичното си пътуване. Тя допуска, че някой е взел много дружелюбното животно и да го е закарал до Женева.

„Не мисля, че е възможно тя да е бягала (през целия път). Това са 160 километра – невъзможно е за куче да ги пробяга за толкова кратко време.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts