7

авг.

Идването на Антихриста – случило ли се е или предстои да се случи?

Правели са ги Алберт Велики, Нострадамус, Лобсанг Рампа, майте


От много години се говори за предстоящото идване на Антихриста, който ще ознаменува второто пришествие на Христа и Страшния съд. В различни епохи за антихристи са провъзгласявани Нерон, Наполеон, Ленин, Сталин, Хитлер, Горбачов… Последният кандидат за тази роля е Барак Обама.

Любопитна статия на тази тема битува в интернет. Привеждат се много доказателства, в това число и фактът, че Ванга предсказва, че ще дойде черен човек. На церемонията по инаугурацията си Обама носи черни ръкавици (за Антихриста е казано, че той ще бъде венчан за царството в ръкавици, за да скрие ноктите си). Обама не целува Библията, в момента на клетвата се запъва. Много хора виждат в този ден НЛО над мястото, където се провежда церемонията, което е зафиксирано и от видеокамери. А самата транслация се съпровожда с технически смущения в звука, напомнящи виене на демони, и т. н.

Излиза, че повечето съвременни знамения и пророчества възвестяват изключително за неприятни неща и често са свързани с катастрофи. Така например след терористичните актове в Ню Йорк на 11 септември на една от снимките от мястото на събитията в дима се вижда лицето на странно същество, подобно на демон. Лицето се издига над една от кулите на Световния търговски център. Веднага то е наречено лице на злото. След публикуването на снимката думите на президента Джордж Буш „Америка ще устои пред лицето на злото” придобиват съвсем различен смисъл…

Знаменията и пророчествата са любими на жълтата преса. Сериозните хора едва ли могат да бъдат привлечени от заглавия от рода на „Пророкът каза: краят на света ще настъпи утре”. Тържеството на науката и технологиите постепенно доведе до това, че чудесата изчезнаха от живота ни. Тогава защо хората продължават да вярват, че Витлеемската звезда е водела влъхвите към люлката на непорочно зачетания младенец? Защо никой не казва: глупости, такива неща не се случват?

Защото в основата на това съобщение, което ни е предал Иисус, лежи друго чудо, в което няма мистика. То е по-скоро подвиг, отколкото вълшебство. Той се състои в това, че човекът е наказан, но е успял да не намрази нито предателя си, нито палачите си. И това е толкова невероятно, че дори ако всички вълшебни събития в житието на Иисус са измислени от възторжените му последователи, сухият остатък от неговия подвиг заслужава почитание във вековете.

А по повод възкресението от мъртвите… Земята е кръгла планета и тези, които се отдалечават един от друг, едновременно се приближават помежду си. Да се надяваме, че науката и магията, които се отдалечават с ругатни една от друга, рано или късно ще се срещнат от другата страна и ще започнат да действат заедно заради общото благо.

И това вече се случва: появиха се напълно научни обяснения на аурата, провеждат се опити по телекинеза, практикува се завръщане на човека в миналото в състояние на транс и други чудеса…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts