11

дек.

Знаете ли коя Страната на феите?

Над Черна гора кесията му се скъсала и всички природни богатства се изсипали върху тази земя


ВЪЛШЕБНИТЕ МОНЕТИ

Макар да казват, че щастието не е в парите, има монети, които правят притежателя си най-щастливия човек на света. Според легендата някога край град Бар, по склоновете на планината Суторман, живеели феи. Те помагали на хората, пазели ги от опасности, но в същото време старателно се криели от тях. Веднъж ги видели и на прекрасните ефирни същества не им оставало нищо друго, освен да отлетят в други краища, където никой няма да ги намери.

Напускайки Черна гора обаче, те решили да направят прощален подарък на хората и разсипали по земята вълшебни монети. Този, който открие поне една от тях, ще бъде щастлив.

Монетите трябва да търсите в пещерата на феите в планината Суторман и край ручеи и гори.

ТАЛИСМАН ЗА ВЛЮБЕНИ

Маслини и непроходими борови гори, високи планини и живописни ливади, студени тюркоазени езера и топло синьо море – как сред такава красота да не се роди най-необикновената и вълшебна любовна история! Като тази за каменаря Митро Мирков и прекрасната Елена. Родителите им били против любовта им. Тогава с думите „Нека двамата да са като един“ младите се хвърлили от висока скала в морето. На другата сутрин в дома на майстора каменар от
крили скулптура – две каменни преплетени рибки. Оттогава градът се нарича Будва (да бъдат два), а рибките се превръщат в символ на вярната любов.

Ако искате завинаги да скрепите чувствата си с любимия човек, трябва да си купите сувенир от местния пазар, да дадете на рибките своите имена и да пазите скулптурата у дома, далеч от чужди очи.

СТАРИ БАР

В подножието на планината Румия се намира Стари Бар -град призрак. По време на войните турците го разоряват. Местните изграждат нов, по-близо до морето. Старият град обезлюдява и само сенките на миналото и туристите го посещават. Останали са единствено маслиновите дървета, най-старото от което е на около 2000 години!

Някога по тези места е силно развито производството на зехтин. Между другото, младежите нямали право да се оженят, докато не посадят 10 маслинови дървета. Затова днес околността се посещава от хората, които мечтаят да създадат здрави и трайни семейни връзки. И е много по-лесно отпреди това желание да се сбъдне. Достатъчно е само да споделите мечтата си под някоя маслина, да купите съд със зехтин и след това да приготвите с него ястие за любимия човек.

АМУЛЕТ ОТ РАКОВИНИ

Какво да си донесете за спомен от Черна гора? Разбира се, статуетка от раковини, защото това е древен символ на женственост и сексуалност. Някога жените носели медальони от миди и раковини, за да развият своята чувственост, гривни на краката си, за да е походката им лека и въздушна.

Статуетките от раковини, които се продават като сувенири в Черна гора, ще се превърнат в защитен амулет за вашето семейство. Поставете статуетката в спалнята си и огънят на вашите чувства никога няма да угасне. Местните твърдят, че това е самата истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts