26

дек.

Защо трябва да сложите чорап с дафинов лист в пералнята – ще се изненадате

Този необичаен лайфхак с дафинов лист и чорап в пералнята е измислен от наистина креативни и опитни домакини

Ароматният дафинов лист отдавна се използва не само като подправка за приготвяне на различни ястия, но и като средство за решаване на различни битови проблеми. Например, с помощта на тази подправка можете лесно да се отървете от неприятната миризма в тоалетната или гардероба с дрехите. Можете да я използвате, за да направите дезодорант или дори тинктура за подобряване на имунитета.

Оказва се, че функционалността на използването на дафиновите листа не се ограничава само до това. Опитните домакини го добавят в барабана при пране. И го правят по възможно най-нестандартния начин, като първо поставят листата на подправката в чорап. Ще ви кажем защо правят това, за да може и вие да се възползвате от този домакински трик.

Как добавянето на дафинов лист помага при пране?

С добавянето на дафинов лист можете да перете не само цветни, но и бели дрехи. Тази подправка може да направи истински чудеса по време на пране. Помага за премахване на петна, за възстановяване на оригиналния цвят и дори за предотвратяване деформацията на тъканите.

Дафиновият лист също така е идеален за пране на деликатни дрехи от коприна и други „капризни“ тъкани. Подправката ще придаде на вашето пране отличен аромат – по-добър от всеки омекотител, който се продава в магазините.

Как да използвате дафинов лист при пране

Ще ви трябва обикновена подправка, която се продава под формата на листа в почти всеки магазин за хранителни стоки. Може да се използва както цял, така и натрошен. Нека ви запознаем за няколко начина, с помощта на които да добавите малко „пикантност“ по време на пране.

Можете да добавите няколко дафинови листа като цяло в барабана на машината преди пране. Това е подходящо за почистване на дрехи във всеки режим и за всякакви тъкани.

Ако трябва да перете силно замърсени бели или цветни дрехи, препоръчително е да добавите 3-4 дафинови листа в отделението за омекотител, преди да стартирате машината.

Когато перете на ръка, струва си да поставите няколко дафинови листа в легена с прането. Оставете така да кисне около половин час.

Защо да слагате дафинов лист в чорап?

Отговорът на този въпрос е болезнено прост. Тази мярка е необходима, така че подправката да не се разпадне на парчета по време на пране и след това да не се налага да се изваждат тези парчета от барабана или да се поръсят върху изпраните дрехи. Естествено, дафиновият лист, поставен преди това в чорапа, също ще се разпадне там, но няма да попадне върху другите дрехи.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts