4

юни

Защо се слага пакетче чай в тоалетната – причините ще ви се сторят странни

Опитните домакини са наясно, че пакетчетата чай могат да се използват не само за да се направи с тях ароматна и вкусна напитка

Редът и чистотата в къщата са важни. Те се явяват необходим компонент за физическото и емоционално здраве. Всеки донякъде се старае да ги поддържа, по един или друг начин. Добрите домакини, за постигането на тази цел, си помагат с битовата химия. Въпреки това, никой не е отменил народните средства. Почти всичко може да се измие с обикновена сода за хляб или оцет. Но чували ли сте, че познатите на всеки пакетчета чай също са чудесни за тази цел? Как най-добре да ги използвате в ежедневието – ще разберете от нашата статия.

За почистване на тоалетната

Да, редът в къщата се определя не само от това дали стаите ви са чисти и дали кухнята е подредена. Тоалетната също е важно място, в което трябва да поддържате ред и чистота. Естествено, освен визуално да изглежда добре, трябва и да ухае приятно. Можете да постигнете тази цел с помощта на пакетчета чай.

Какво трябва да се направи с пакетчетата чай?

Рецептата е супер лесна за изпълнение. Вземете три обикновени пакетчета чай и ги поставете в тоалетната чиния. Оставете ги така за около половин час, след което ги издърпайте и ги сложете в коша за боклук. Не ги изхвърляйте в канализацията.

След това трябва да почистите тоалетната с четка или гъба без домакински химикали. Няма да има следи от мръсотия, ръжда и плака, а миризмата ще бъде доста приятна. Пробвайте и сами ще се убедите.

И какво друго?

Сода за хляб. Това средство може да се смеси с вода и лимонена киселина, за да се образува каша. Също така си струва да третирате тоалетната с тази смес ако искате да се отървете от миризмата. Така ще премахнете плаката, мръсотията и застоялата миризма в цялото помещение, не само в тоалетната чиния.

Оцет. Можете да вземете 9-процентов или обикновен, купешки ябълков оцет. И двете работят страхотно. Смесете оцета с вода, нанесете върху повърхността на тоалетната и изчакайте половин час. След това изплакнете с вода.

Прах за пране и паста за зъби. Те трябва да се смесят с вода, за да образуват гъста маса. След нанасяне върху тоалетната, почистете с четка или парцал, след което изплакнете. Тоалетната ще мирише на чистота.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts