25

фев.

Защо пророчествата на Ванга се сбъдват?

Удивителните психически способности на Ванга се проявяват още в ранната й възраст, когато започва да предсказва бъдещето

В годините на Втората световна война към нея се обръщат различни хора, за да узнаят съдбата си, да открият свои близки, изчезнали безследно, да се избавят от болести или да получат мъдър съвет.

ПРОРОЧЕСТВА, КОИТО ВЕЧЕ СА СЕ СБЪДНАЛИ

Ванга много точно предсказва смъртта на Йосиф Сталин, заради което е осъдена на десет години затвор без право на кореспонденция. Но само след половин година е освободена, тъй като пророчеството се сбъдва.

Ванга предупреждава за покушението срещу Кенеди, за смутовете в Чехословакия. Предсказанията й засягат Рейгън, Горбачов, Путин, Буш. През 60-те години на миналия век тя „вижда“ падането на кулите близнаци в Ню Йорк и разрушителното цуками в Тайланд.

КАК ВАНГА ВИЖДА МИНАЛОТО И БЪДЕЩЕТО

Според мнозина тя умее да чете мисли и по този начин узнава всичко за своите посетители. Но както самата тя признава, източниците й на информация са три:

  • глас, който звучи в съзнанието й;
  • думи и образи, които се мяркат пред мисления й взор;
  • душите на починали, които идват при нея, за да разкажат за своите близки.

Контактите с обитателите на тънкия свят за Ванга са нещо обичайно и тя не го крие. Често се оплаква: „Случва се да не мога да заспя и за минута, духовете не ме оставят на мира, казват ми: „Събуждай се, време е да работиш“.

КАК ИЗГЛЕЖДАТ ДУШИТЕ НА МЪРТВИТЕ СПОРЕД ВАНГА

Според свидетелствата на ясновидката душите на починалите наподобяват описанията на същностите от астралния свят в езотеричните учения. Те са прозрачни като въздуха, пластични като водата и излъчват сияние.

Съзнанието на хората пребивава в астралните тела между въплъщенията във физическия свят. В момента на смъртта съзнанието напуска физическото тяло и се прехвърля в своята следваща обвивка – астралната, в която продължава да живее и да се развива в условията на тънкия свят. Между физическия и астралния свят няма плътна завеса и мнозина ясновидци виждат душите на починалите.

УДИВИТЕЛНИ СЕАНСИ

Ванга разказва, че когато заедно с посетителя при нея идва и обитател на тънкия свят, пред очите й преминава поредица събития от миналото, настоящето и бъдещето. Тя просто физически не е в състояние да озвучи цялата информация, затова пита кое интересува човека на първо място.

„Душите на мъртвите идваха и правеха каквото си поискат… Когато идва посетител, започвах да виждам картини от събития, местности, различни хора, катастрофи и щастливи моменти. Тези картини се движеха от дясно наляво с голяма скорост. Не можех да преразкажа всичко, което виждах, и не можех да спра този филм. Духовете сами ми посочваха името на човека, а аз просто повтарях това, което виждах и чувах от тях.“

Според признанието на самата Ванга невинаги й е било лесно да общува с духовете.

„Душите на починалите са не по-малко емоционални от живите. Мъртвите могат така да крещят, че просто главата ми се
пръскаше. Особено силно викаха, когато трябваше да предупредят човека за бедствие, болест или смърт. Но такива неща не бива да се казват. А духовете настояват и крещят все по-силно. Тогава ми се налагаше да се обръщам и да говоря шепнешком, за да не ме чуе посетителят. Тази информация трябваше да мине през мен и да излезе, иначе щях да се побъркам, дори да умра.“

Удивителните свръхестествени способности на Ванга й дават възможност да общува дори с души, които са напуснали физическия свят преди повече от 100 – 150 години. Ванга определя себе си като посредник между два свята.

Учените предполагат, че пророчицата е живяла в света на образите, където няма нито време, нито пространство. Затова е можела да вижда събития, които са разположени в реалното време години назад или напред. Специалистите продължават да изучават наследството на Ванга, тъй като то засяга съдбите на много страни и народи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts