2

окт.

Защо не трябва да убивате паяк, който е влязъл в дома ви

Повечето хора изпадат в ужас, видят ли паяк, но все пак има и такива, които ги харесват

Някои дори страдат от арахнофобия, и виждайки паяк с мъхнати крака започват да се задушават от паника. Факт е, че паяците, които наистина представляват опасност за хората, не са чак толкова много. И, да – нападат само за да се защитят.

Почти всеки е чувал суеверието, че убиването на паяци, особено в къщата, е неприятен знак. Това обещава различни проблеми и неприятности. Но има и други аргументи в полза на факта, че паяците не трябва да се унищожават. Нека заедно да се справим с тази деликатна за вашите нерви тема.

Има много и различни суеверия, които се предават от поколение на поколение. Често хората се вслушват в тях и ги изпълняват. Ето ги и най-популярните от тях.

Защита от негативизъм

Ако паяк е изплел сложна мрежа в къщата, това ще привлече късмет и просперитети. Тази мрежа е като вид бариера, която пречи на негативизма и неприятностите, които се опитват да влязат в дома ви. Този сложен природен дизайн ще привлече само хубави неща за вашия дом, като магнит. Ако премахнете мрежата на паяка, няма да има повече пречки за провалите и неприятностите и те лесно ще влязат в дома ви.

От незапомнени времена нашите предци са вярвали, че ако в къщата бъде убит паяк, това може да предизвика нещастия, беди, проблеми и трудности. Особено ако паякът е малък. И колкото по-малък е членестоногият, толкова по-големи ще бъдат проблемите.

Защита от заболявания

Убивайки паяка, който е дошъл в дома ви, може да предизвикате различни болести на всички членове на домакинството. До това заключение са стигнали хората в старите времена, когато не е имало аптеки и лекарства. И са се научили да преодоляват болестите сами, използвайки различни импровизирани методи. И красивата, но крехка паяжина за тях е била сламката, за която са се хващали.

Като убиете паяка, ще загубите защита срещу заболявания. А като премахнете паяжините, няма да ви се даде правилното лечение, когато имате нужда от него. Така казват народните поверия.

Поличби и вярвания

Паяците са предвестници на нещо добро. Хората вярват, че ако паяк се спусне или падне върху тях, скоро някой ще им направи приятна изненада или ще донесе добри новини в къщата. Ако в този момент убиете членестоного, можете да загубите съдбовен дар или да получите неприятни новини.

Библейска легенда

Според библейската легенда малкият Исус бил принуден да се скрие от преследвачите си. Заедно с родителите си той се подслонил в малка пещера, която паяк затворил с голяма и дебела мрежа. Така лошите не можели да видят входа и да хванат божия син.

За да благодари на насекомото за помощта, Небесният Отец дал заповед на всички потомци. Отсега нататък те трябвало да почитат и пазят паяците. Всеки, който дръзне да не се подчини и да наруши волята на Господ, ще си навлече гнева Му!

Интересни научни факти

Почти всички паяци са хищници. Единственото изключение е паякът скаут, който предпочита да се храни с листата и цветовете на акацията. Други членестоноги се хранят с малки мушици, буболечки и мухи. А също и комари, смучещи кръвта ни с голямо удоволствие. И всички тези насекоми са известни като носители на опасни заболявания като токсоплазмоза и различни чревни инфекции.

Следователно, чрез унищожаване на паяците къщата буквално остава без защита. Ако се страхувате от тези насекоми, просто ги отстранете внимателно с метла заедно с паяжините и ги изхвърлете на улицата.

Гадания с паяци

За суеверните хора има много гадания и предсказания, които се отнасят за паяците. Те се използват за предсказване на събития и поне леко открехване на тайната завеса на тяхното бъдеще.

Паяците често се споменават в гадаенето

  • ако булка и младоженец видят паяк по пътя към олтара това е знак, че бракът им ще бъде неуспешен;
  • събуждайки се на разсъмване и виждайки насекомо, което тъче мрежа пред вас, бъдете сигурни, че ви очакват приятни събития в близко бъдеще. Виждайки работещ паяк вечерта, очаквайте хубав подарък от сродната си душа;
  • ако на масата точно пред вас се появи паяк, тогава скоро ще получите приятни и неочаквано добри новини;
  • ако видите червен паяк, това е просперитет, получаване на неочаквани печалби;
  • ако насекомо пълзи по дрехите ви – в близко бъдеще очаквайте печалба, напредък в кариерата, неочакван източник на доходи;
  • ако в къщата се появят черни паяци – това е на кавги, трудности и болести. Именно от такива насекоми трябва да се отървете възможно най-скоро.

В древни времена хората са се лекували с помощта на паяци

Нашите предци са използвали тези членестоноги за лечение на различни заболявания:

  • Ако човек погълне дори малка част от паяковата мрежа, той ще успее да преодолее апатията и сънливостта.
  • С помощта на малка топка паяжина е било възможно да се спре кървенето. В древни времена мрежата на паяците е била използвана вместо памучна вата.
  • За лечение на жълтеница се е използвал жив паяк. Намазва се с малко масло и се поглъща цял.
  • За да се излекува магарешка кашлица при дете, над леглото му се слагаше паяк, който да полази около стените ми са се четли и специални молитви и заклинания.
  • За да се преодолее треската, насекомото се скрива в кутия или буркан и държи, докато умре. Хората вярвали, че паякът отнася болестта със себе си.

Какво да направите, ако паяк бъде убит

Ако се случи така, че сте убили насекомо в къщата, не е нужно веднага да се паникьосвате и да се страхувате от провал. Негативните ви мисли само ще привлекат нещастие и трудности. Мислено поискайте прошка от насекомото.

Хората вярват, че мрежите, хитро изтъкани от паяци, привличат просперитет, положителни събития и събират цялата негативност в ъглите на къщата. Ето защо е по-добре да не премахвате малката паяжина, която наскоро се е появила в някой ъгъл.

За да се предотврати нахлуването на паяци в къщата, е необходимо навреме да се отървете от мухи, комари и различни мушици, които могат да станат източник на храна за тези насекоми. Също така е нужно да поддържате дома си чист, да се отървете от боклука и ненужните неща.

И не забравяйте, че вашите мисли могат да привлекат както късмет, така и обратното. Дали вярвате или не в знаците, които водят след себе си паяците, е личен въпрос за всеки! Можете да се вслушате в съветите на нашите предци или да ги игнорирате. Но не забравяйте, че в природата всичко е взаимосвързано и хармонично. Затова е по-добре да не убивате паяка, а да го хванете в буркан и да го пуснете на улицата – за късмет и за вашето собствено щастие!

Източник: beesmartpest.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts