26

юни

Защо не трябва да се оставя нож на масата

Оказва се, че това просто механично действие – да се остави нож на масата, крие някаква опасност

Повечето от нас са чували разни истории, които са свързани с нож. Или по-точно – така наречените знаци. Например не може да се дава нож на друг човек. Смята се, че това предвещава неприятности както за този, който подарява този прибор, така и за онзи, който го получава. Но това далеч не изчерпва списъка с неща, които са свързани с ножовете.

Дори има знак, че ножът не може да бъде оставен просто така, на кухненската маса. Какво толкова лошо има това – ще обсъдим в днешната статия.

Вкоренено във времето – защо не бива да се оставя нож на масата

Знакът, че ножът не трябва да се оставя на масата, се е появил доста отдавна. Това се е случило във времената, когато вратите не се заключваха. Смятало се, че всеки може да влезе в къщата и да нарани собствениците, като има под ръка такъв прибор за хранене. Естествено, това вече не е актуално. Жилището ни е надеждно защитено, но знакът остава. Какъв е проблема?

Оказва се, че ножът е способен да натрупва негативна енергия в себе си

Ако той лежи без надзор на масата, цялата тази енергия сякаш се разпространява из къщата, докато хората, които живеят в нея дори не го осъзнават.

Също така, приборите за хранене могат да увеличат агресията на хората, да провокират конфликти и скандали между тях . По-специално, това се отнася за членовете на едно и също семейство.

Кухненски нож, оставен на масата, може да причини безсъние на собствениците, лошо здраве и здравословни проблеми. Хората ще търсят обективни причини за неразположението си, но се оказва, че са виновни само неприбраните прибори за хранене.

А заради оставеният на масата нож домашното духче (казват, че във всеки дом има такова) може да започне да се ядосва. Иначе известно като добър дух, то ще започне да омърсява собствениците. Ще донесе финансови затруднения в къщата, като накаже хората за лошата енергия, която ножа излъчва, и която без проблем се разнася из апартамента.

Как да възстановим атмосферата у дома?

Ако сте оставяли приборите си на масата твърде често и неприятностите вече са започнали, можете лесно да поправите ситуацията. За да направите това, струва си да изчистите къщата от разрушителната аура с помощта на растения като лавандула, жълт кантарион, градински чай, бор. Можете да ги използвате, за да опушите дома или просто да измиете подовете с добавяне на няколко капки етерично масло от тези билки и цветя.

Може също така да добавите сол или светена вода към водата за пода. Всичко това ще изплаши негативното. В края на ритуала си струва да се разходите из апартамента със запалени църковни свещи.

Котката също е способна да изплаши неприятностите и да сложи край на черната ивица в живота ви. Това животно се разбира добре с домашното духче. Нищо чудно, че съществува поверие, според което в новата къща или апартамент първо се пуска котката.

И най-важното, винаги връщайте ножа на мястото му. Това не е толкова трудно, но е важно в къщата да цари спокойна атмосфера по всяко време.

Източник: dzen.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts