3

юни

Защо не бива да се спи на две възглавници?

Оказва се, че причините, поради които не бива да се спи на две възглавници са много

Трябва да се отбележи, че забраните да не се спи на две възглавници са и доста разумни. Не всички от тях могат да се нарекат суеверия или празни приказки.

Народните вярвания тълкуват до най-малкия детайл всичко, свързано със съня. Кой знае, може би не напразно според тях е грешно да спите с глава към прозореца или с крака към вратата. Все пак натрупаният многовековен опит често дава добри тълкувания и предупреждения.

Затова, относно възглавниците за спане, нашите предци са имали цял списък от забрани. Събрахме причините, според които опитът на миналите поколения не препоръчва да се спи на повече от една възглавница.

Ако човек живее сам

Спането на повече от една възглавница значително ще забави търсенето на сродна душа, без която не може да се създаде семейство и да се родят деца. В крайна сметка, ако преди да заспите видите една възглавница пред очите си, тогава ясно ще осъзнаете самотата си, а ако има две, можете подсъзнателно да решите, че две е повече от едно във всички случаи. Но, въпреки това човек е сам – тази втора възглавница е заблуда и едва ли прави спането по-удобно.

Две възглавници ако сте семейни? В никакъв случай!

Защо? Говорим за ситуации, когато вашият съпруг или съпруга са отишли ​​в командировка. В такива случаи се препоръчва да се скрие втората възглавница в килера – до пристигането на любимия човек. В противен случай, според преданията, съществува риск да се поддадете на изкушението и да му изневерите. В крайна сметка едва ли ще поканите някой, с когото да се забавлявате в леглото, ако няма още една възглавница…

Бебе

Предците ни са смятали, че то ще израсне като несигурен човек, често мятащ се от едно мнение към друго. Всъщност, бебето не може да спи не само на две, но дори и на една възглавница. Педиатрите смятат, че това е допълнителен рисков фактор за здравето и дори живота му – най-добре е то да спи по гръб, като под главичката му е поставена четирикратно сгъната бархетна пелена.

Възрастен човек

Смятало се е, че възрастния човек ще изпадне в депресия и в края на дните си ще бъде разочарован от живота. Но ни се струва, че възрастните хора по-често изпадат в депресия от самотата, когато и децата, и внуците забравят за тях. А допълнителната възглавница на леглото само още веднъж им напомня колко са сами.

Ако сте свикнали да спите на две възглавници и не сте готови да промените начина си на живот, тогава вместо две малки възглавници лесно можете да намерите една голяма. В този случай ще трябва да перете наполовина по-малко калъфки, като това е още един плюс! Да, и експертите казват, че подобно решение би било много по-разумно!

Експертно мнение

„Невъзможно е да спиш стабилно на две възглавници. Рано или късно едната ще се изплъзне. Бавното падане на възглавницата (съответно и на височината, на която е разположена главата) предизвиква напрежение в мускулите на врата, което продължава, докато спим. Затова сутрин ще ставаме уморени, с болки във врата и с проявяваща се мигрена.

Освен това неспокойните самотни хора обикновено спят на две възглавници. Ако не спят сами, тогава, когато се мятат напред-назад по леглото, ще получат лакът отстрани от партньора си и ще се върнат да заспят на собствената си възглавница или половина“, е мнението на неврологът Павел Соколов.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts