Защо кучетата ни се държат странно?

17

юни

Защо кучетата ни се държат странно?

Изследванията показват, че ако не хванете четириногото в действие, то няма представа защо сте ядосани

 

Понякога кучетата се държат странно за нас, хората. Постъпките им предизвикват нерядко недоумение у стопаните им. Ето три от „кучешките странности“, които могат да ни се сторят не само лишени от смисъл, но и досадни, а често пъти – дори груби, пише „Гардиън“.

Благодарение на работата на специалисти в областта на кучешкото поведение, вече знаем малко повече за това на какво се дължат определени навици и странности при домашните ни любимци.

Сещате се – онова гузно изражение, което има домашният ви любимец щом се приберете и установите, че е направил нещо нередно. Мнозина си мислят, че кучето добива това „виновно лице“, защото знае, че е направило нещо нередно. Това обаче не е точно така.

Изследванията показват, че ако не хванете четириногото в действие, то няма представа защо сте ядосани. Следователно – наказанието му няколко часа по-късно няма особен възпитателен смисъл. Така че – защо тогава има това гузно изражение? Отговорът е – защото реагира на вашите действия и поведение – ядосано лице, викове, заплахи и тн.

За някои стопани това е сладко, за други – досадно. Независимо към кои спадате, важно е да потърсите помощ от лекар ако гоненето на опашката се превърне в компулсивно – това е знак, че нещо не е наред. Сред възможните причини за това поведение са скука, тревожност, сърбеж и др.

Това е може би най-неустоимото и сладко кучешко поведение, за което много стопани на четириноги дори не търсят причина. Вместо това – се опитват да го заснемат! Това, разбира се, в кръга на шегата, но е факт, че не се знае точно защо някои кучета накланят главата си на страни. Дали, за да ни чуят или видят по-добре. Или просто виждат, че ние буквално се разтапяме от това и искат да ни направят щастливи? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts