5

мар.

Защо кралица Елизабет Втора носи чанта?

Ако сте лидер на страна, нямате никаква основателна причина да носите чанта. Има хора, които го правят вместо вас


И все пак кралица Елизабет Втора обикновено носи дамска чанта. Това не е нещо, което е длъжна да прави, за да изпълнява задълженията си на монарх. Разбира се, до нея винаги има асистент, който да й предостави всичко, от което се нуждае. Защо тогава кралицата носи чантичка? Защото й харесва. И това е главната причина. Но не и единствената.

През 50-те години на XX в. кралицата майка купува две чанти, изработени от британския дизайнер Launer, като оставя едната за себе си, а другата подарява на дъщеря си. Според Asian News international тогавашната принцеса Елизабет „забелязва, че чантичката е с идеални размери, за да я носи на ръката си по време на разходки“, и остава вярна на този аксесоар. Чантите, които струват около $2300, не са вечни, разбира се, но Launer снабдява Нейно величество с нови чанти при необходимост -в момента тя разполага с около 200. (Хубаво е да си кралица!) Носи навсякъде и това вече е част от нейния имидж.

Но освен всичко друго с времето този момент се превръща в част от линията на отбрана на Нейно величество: нейната чанта е хранилище на нейния таен код. Да, кралицата има таен код!

Една от негативните страни да си кралица, е, че хората са склонни да ти досаждат. Не само че рядко се предоставя възможност да поговориш с кралска особа – нейното възпитание и вежливостта не й позволяват да прекрати словесния поток, изливащ се върху нея. Тогава тя прави така, че някой друг да го направи вместо нея, и използва за целта чантичката Launer. Кралицата може беззвучно да каже на своето обкръжение, че е време разговорът да приключи. Например, както съобщава списание People (цитирайки кралския историк Хюго Викърс), „когато Нейно величество иска да приключи разговора или неофициалната среща, тя прехвърля чантата си от едната ръка в другата – това е знак асистентите й да се приближат и да я съпроводят“.

И това е само един от множеството сигнали. The Telegraph изследва и някои други.

Ако кралицата постави чантата си на масата по време на вечеря, това е сигнал, че иска срещата да завърши в следващите пет минути. Ако я постави на пода, показва, че не се наслаждава на разговора и иска да бъде спасена от своята придворна дама.

За Нейно кралство величество фирмената чанта е добър начин да каже, че някой трябва да си тръгне. Що се отнася до всички останали, един съвет: ако се случи да имате беседа с кралицата, задръжте вниманието й и следете чантичката й.

Бонусен факт: докато кралицата използва чантата си, за да се спаси от навлеци, изборът на тоалет е с противоположна цел. Забелязали ли сте колко ярки са костюмите й? Това не е случайно. „Според снаха й Софи, графинята на Уесекс – съобщава Reader’s Digest, – кралицата иска да е сигурна, че няма да остане незабелязана в тълпата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts