жените

21

апр.

Защо жените: как бананите могат да помогнат на здравето

Заздравява косата

Ако искате да избегнете онези химикали, които се намират в закупените от магазина продукти за коса, можете да си направите бананова маска и косата ви ще изглежда невероятно. Бананите са пълни с B-витамини и фолиева киселина и са чудесни за вашата коса. Просто смесете банан с малко мляко и малко мед, нанесете тази смес върху косата си, оставете да престои 20 минути и след това измийте косата си. Резултатът ще ви удиви напълно.

Искате ли кожата ви да сияе?

Ако искате да накарате кожата си да сияе, просто намачкайте банан и го нанесете върху лицето си. Седнете с него за около 15 минути и след това измийте лицето си със студена вода. Бананите всъщност са естествени изсветлители на кожата, тъй като са пълни с витамин А, който заличава обезцветяването и витамин Е, който осигурява защита срещу свободните радикали.

Бананите намаляват нивата на стрес при жените

Бананите са богати на калий, който помага за намаляване на нивата на стрес. Това се случва, защото калият регулира хормоните на стреса (като кортизол) в тялото ви. Те също могат да подобрят умственото ви представяне, така че опитайте да ядете банан преди важна среща, презентация или конференция, тъй като това ще намали нивото на тревожност и ще ви помогне да се съсредоточите по-добре върху задачата си.

Спомагат за отслабване при жените

Те са чудесен заместител на висококалоричните закуски и ще задоволят желанието ви за захар. Един средно голям банан съдържа приблизително 105 калории. Те също така съдържат хром, който е минерал, който помага на тялото ви да изгаря повече калории, така че те също ще ускорят метаболизма ви.

Помагат при мигрена или главоболие

Те са идеални, за да ви помогнат да се преборите или предотвратите мигрена и главоболие. Те са добър източник на магнезий, минерал, който ще ви помогне да се почувствате по-добре за нула време. Така че следващия път, когато почувствате главоболие, просто изяжте банан дневно.

Подобряват зрението

Бананите са богати на витамин А, който ви помага да поддържате нормално зрение и дори подобрява нощното зрение. Така че, ако не харесвате моркови, бананите са добра алтернатива. Те също са невероятно вкусни, така че всъщност са идеалната закуска за ядене между храненията.

Намаляват нивата на депресия при жените

Бананите не само са богати на витамин А, но са и добър източник на витамин В6 и триптофан (аминокиселина), който помага на тялото ви да произвежда серотонин, хормонът за добро настроение, който подобрява настроението ви и облекчава симптомите на депресия.

Регулират кръвното налягане

Когато кръвното Ви налягане е твърде високо или твърде ниско, в резултат на това може да имате други здравословни проблеми. Калият, който се намира в бананите в изобилие, помага за регулиране на кръвното налягане и предотвратява промени в сърдечния ритъм, като помага за предотвратяване на сърдечни проблеми. Ако не сте сигурни за стойностите на кръвното си налягане или нивата на калий, Вашият лекар може да направи няколко прости теста, за да го разбере.

Източници:https://food.allwomenstalk.com/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts