6

сеп.

Жестовете на мъжа издават истинските му намерения

Информацията за отношението на мъжа, с когото общувате, може да получите от т.нар. невербални изразни средства

Жестовете, мимиките, движенията на тялото му са подсъзнателни и по-откровено от думите изразяват чувствата, мислите и желанията му. Психолозите се опитват да ги тълкуват и вероятно можете да им вярвате.

Още щом се срещнете, ако за ръкуване протяга ръка от голямо разстояние, смята да ви държи на дистанция. Ако държи дланта си, хоризонтално, ви приема за привлекателни. Да постави лявата си длан върху вашата десница е противоречив сигнал – готов е да ви закриля, но ще се опитва и да ви командва, а някои мъже влагат в това докосване и сексуален намек. Подаде ли ви само пръсти, или го отблъсквате, или е твърде срамежлив.

Когато мъжът е привлечен, ще задържи очите си дълго върху лицето ви, след това леко ще ги отклони

Да се взира във вас натрапчиво, да забива поглед в земята и ли очите му да шарят – все не са добри знаци.

Като разговаряте върхът на обувката му сочи към вас, определено сте го заинтригували. Кръстосването на ръцете означава, че иска да се защити. Ако наклони глава настрани, внимателно ви слуша. Облегне ли я на ръката си, скучае.

След като минат 20-и на минути, обърнете внимание на какво разстояние от вас се е озовал. Прието е, че при общуването има социална зона – разстояние между хора, които не която се допускат приятели, е от 50 см до 1,20 м. Интимната е само за най-близките. Ако мъжът е навлязъл е личната ви зона, намеренията му са ясни.

Признак, че между вас се е установила хармония, е т.нар. огледална реакция – всеки несъзнателно повтаря жестовете на другия.

Като мъжът стане, гледайте как се движи. Върви ли с изпъчени гърди и прибран корем, значи иска да ви се хареса. Признак за това е и да приглажда косата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts