12

авг.

Жалба за младост: най-странните начини за подмладяване

Мнозина в опитите си да се подмладят, преминават курс на лечение, при който се използва собствената им кръв

Но има случаи, когато някои хора в преследване на вечната младост използват кръвта на млади хора.

Джанбатиста Цибо достига пика на църковната си кариера, когато през в 1484 г. става папа. При това от самото начало на своя понтификат той е доста противоречив на поста. Преизбраният папа Инокентий VIII има най-малкото две незаконородени деца и се възкачва на поста при съмнителни обстоятелства. Появяват се съмнения за корупция.

След кратко осемгодишно управление Инокентий VIII се разболява, но не е готов за смъртта. Затова моли лекарите да му помогнат. И те намират решение. Те довеждат при папата три момченца, които срещу дукат (златна монета) се съгласяват да дадат от кръвта си на светия отец.

С цел подмладяване лекарите правят кръвопреливане на Инокентий VIII с кръвта на момченцата. В резултат трите деца и папата умират по средата на процедурата. Малко преди смъртта си светият отец моли кардиналите си да изберат по-добър приемник за неговия пост. Очевидно той не е трябвало да използва кръвта на невръстни момченца, за да получи вечен живот.

FM-2030

Криониката представлява научна технология за съхраняване телата на хората в състояние при извънредно ниски температури. Целта й е съхраняването на човека в течение на десетилетия, дори векове, с цел през това време науката на бъдещето да успее да го възроди. Процесът на криоконсервация на човека включва запълването на организма с химически вещества, които предотвратяват образуването на лед. Така че всички органи, включително мозъка, при замразяването остават незасегнати. Замразяването на човешкото тяло без пагубното образуване на лед се нарича процес на витрификация („встъкляване“, от латинското vitrum – „стъкло“, и facio – „правя, превръщам“).

Ферейдун М. Есфендиари е пророк футоролог, роден в Белгия през 1930 година. На младини той обикаля редица европейски страни и учи в университети и колежи от Англия до Йерусалим. Дори участва в олимпийските игри през 1948 година.

Но след пристигането си в Съединените американски щати през 50-те години на XX век, Есфердиари започва кариерата си на писател и философ. Той размишлява за измененията, които човешката цивилизация ще претърпи в бъдеще. Твърдо вярва в трансхуманизма – идеята, че с помощта на технологиите, в крайна сметка, хората ще решат всичките си проблеми, включително и смъртта. Този начин на мислене му носи признание и му позволява да работи като консултант и лектор в множество американски институти и университети.

Именно тогава Ф. М. Есфендиари решава да смени името си с друго.

FM-2030. Втората част представлява годината, когато според него човечеството най-накрая ще постигне безсмъртие. Освен това през 2030 г. Есфендиари ще навърши 100 години.

FM-2030 обаче умира от рак на панкреаса през 2000 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts