алкохол

22

ян.

Ефективни съвети и билки за намаляване на алкохола

Как растението кудзу може да повлияе на желанието ви за пиене.

В тази статия ще ви запознаем с лесни съвети и билкови рецепти за намаляване на алкохола

Мислили ли сте да намалите количеството алкохол, което пиете? Може би сте изпитали някои негативни последици за здравето си поради алкохола? Ако количеството, което пиете е твърде много и искате промяна, то тази статия е точно за вас.

Поставете си реалистични цели

Решете за себе си колко може да намалите алкохола. Не опитвайте да го спирате изведнъж. Поставете си цели да намалите приема. Изберете дни в, които ще пиете, но с мярка, като за начало. Хората, които пият умерени количества не са толкова застрашени от проблеми свързани с алкохола, като болести на черния дроб и още редица увреждания.

Бройте напитките си, и се ограничавайте

Ако не можете да си наложите това има и друга опция. Опитайте се да броите и да записвате колко чаши алкохол пиете в дните в, които сте решили да пиете. Опитайте се всяка седмица да намалявате с по едно или две питиета.

Разпределяйте колко алкохол пиете и пийте повече вода

Друг начин за намаляване на консумацията на алкохол е да пиете вода между напитките. Пийте по- бавно и най- добре не чист концентрат. Без значение колко пиете винаги е добра идея да пиете вода заедно с алкохола.

Хранете се пълноценно

За някои хора яденето на храна ще намали желанието им за алкохол. Това не е вярно за всички, но ако сте от този тип хора това може да ви помогне да намалите пиенето.

Правете нещо друго като хоби, за да намалите алкохола

Ако пиенето е станало голяма част от живота ви, опитайте да замените с други дейности през онези моменти, когато обикновено пиете. Заемете се с някое ваше хоби, започнете програма за упражнения, създайте нови приятелства или прекарвайте повече време със семейството си. Намерете нещо, което ви харесва, което ще заема времето, през което обикновено пиете.

Научете как да казвате „не“ на алкохола

Вероятно ще се окажете в ситуации, в които някой ще ви предложи питие или ще очаква да пиете с него, както сте правили в миналото. Научете как учтиво да казвате „не, благодаря“ и наистина да го мислите. Кажете го бързо и твърдо, за да не си оставите време да промените решението си.

Билки, които могат да ви помогнат да намалите алкохола

Една от основните причини да пием алкохол е, че той ни кара да се чувстваме по-общителни. Но когато пием твърде много, това също нанася огромни щети.

Сега много от нас решават да намалят консумацията на алкохол, но като всички добри решения има опасност от подхлъзване. Може ли билките кудзу в комбинация със салеп наистина да помогне? Изложихме за вас, какво показа последно проучване на учените от Харвард.

Какво сочат проучванията по въпроса?

В скорошно контролирано проучване на 17 алкохолици. Учените открили, че приемането на кудзу в комбинация  със салеп  намалява консумацията на алкохол с между 44% и 67%.

Заинтригувани учените решили да тестват тази комбинация с група британци от г. Рединг, желаещи да изкарат две нощувки по барове в името на науката. Два часа преди началото изследователите дали хапчета – някои получили екстракт от кудзу и салеп, други плацебо.

След това им бил позволен  достъп до бар за 90 минути, през което време можели да консумират бира, вино или спиртни напитки. Учените са наблюдавали хората през цялото време на експеримента.

Според д-р Дейвид Пенетар, психолог от Харвард, който помогна за провеждането на това проучване, билковия екстракт вероятно работи чрез увеличаване на притока на кръв към мозъка. Това автоматично намалява количеството на изпит алкохол. При по- дълъг прием на билките се наблюдава и отвращение от пиенето при 60% от доброволците.

Резултатите били, че хората които са приели хапчето с екстракт от кудзу и салеп са пиели средно с 75% по- малко алкохол от хората ,на които е дадено плацебо.

Алкогард – първата научно обоснована формула за отказване на алкохола

Източници: https://www.verywellmind.com/ https://www.bbc.com/ https://www.webmd.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts