17

сеп.

Една интересна теория: защо физически здрави двойки не могат да имат деца?

Какво знаем за душата? Каква е душата на бъдещото дете и могат ли родителите да я привлекат по някакъв начин?

Защо физически здрави двойки понякога са безплодни?… Отговорите на тези и на много други въпроси се крият в свещените ведически писания.

Според кармичния закон настоящето е следствие от миналото, както и причина за бъдещето. Следователно от това как сме се разпоредили с плодовете на миналата си дейност пряко зависи как ще изживеем живота си занапред. Всичко това се отнася и за душите, които предстои да се въплътят на тази земя.

Душата почти няма право на избор, тъй като родителите й се падат според кармата. Тази невидима ефирна субстанция се въплъщава, за да се усъвършенства и да придобие житейски опит в грубите материални условия на физическия свят.

При раждането паметта се отнема и всичко започва начисто. Човекът идва на този свят невинен, но с „багажа”, получен в миналите си въплъщения. Това е необходимо, за да може в настоящата си същност да направи свободен избор.

И така, човекът живее, среща трудности, получава важен опит и по този начин се усъвършенства

Но трябва да знае едно, а именно, че принципът на съществуване на Земя-
та е любовта. Обичайте този свят и той ще ви отвърне със същото. Добре е, когато родителите ни помагат да разберем тази истина.

Душата, която в предишното си въплъщение е извършила малко добри постъпки, може да е незряла (зелена). Нейната съдба е непланираната бременност, чийто изход е неизвестен и зависи какво решение ще вземат бъдещите родители. В случай че душата е духовно развита и е натрупала благочестие, тя може самата да възпитава бъдещите мама и тати.

Душата има три енергии

  • Сат – това е вечността (безсмъртието).
  • Чит – знанието (душата не може да живее без познание).
  • Ананда – щастието (безкрайно). Осъзнато или подсъзнателно, но хората винаги се стремят към щастието.

Докато душата се намира извън тялото, тя ясно знае, че иска да дойде в семейството, в което ще й се предоставят всички условия за опознаване на света и в което може да бъде щастлива. Ако родителите в дадения момент не могат да й осигурят такива условия, тя ги изправя пред различни изпити. Например изпраща им срещи, където те могат да проявят състрадание, благотворителност, грижа. Предоставя им необходимата информация за изучаване (за възпитанието на деца, за отношенията в семейството и т.н.).

Душата задължително ще дойде в семейство, в което съпрузите приемат всичко случващо се, молят я да дойде при тях, обещават да обичат и да приемат детето такова, каквото е, проявяват аскетизъм (например спират да тровят тялото си с никотин и алкохол),прощават обиди, занимават се с благотворителност, носят любов на всекиго, проявяват голяма грижа към своите родители и към околните. Тогава душата идва дори и медицината да е произнесла жестока присъда – безплодие.

Могат ли бъдещите родители „да получат” по-развита, благостна душа от тази, която вече витае над тях?

Да, могат, но само в случай че тази двойка е застанала на пътя на духовното развитие. За това съвсем не е достатъчно само да се изучават свещените писания, но трябва да се промени и начинът на живот. Когато партньорите почувстват, че е дошло време за подготовка за зачеване на нов живот, те избират благоприятно време от годината. Задължително осъзнават миналите си грехове (за които непременно трябва да се разкаят). Извършват жертвоприношение (например повтарят молитвата „Желая щастие на всички!” по 5 – 10 минути всеки ден или друга, по избор). И тогава при тях може да дойде светла личност или дори полубог!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts