17

окт.

Гимнастика със стол: най-добрият фитнес у дома

В ерата на технологиите и на скъпите фитнес уреди използването на стол в домашните тренировки често се пренебрегва

А той е ценен помощник за по-ефективно натоварване и по-бързо стягане на мускулите.

Пригответе си дървена табуретка или стабилен стол. Седалката трябва да е равна, а краката прави. Поставете го на повърхност, на която няма да се плъзга.

  1. Започнете с аеробно упражнение, с което да раздвижите кръвообращението и да затоплите мускулите. Застанете на малка крачка зад стола и поставете ръце на кръста. Качете се с левия крак и повдигнете максимално дясното коляно. Слезте обратно и следващия път се качете с десния крак. Това е едно повторение, направете 2 серии по 10 с кратка почивка между тях.
  2. Обърнете се с гръб към стола и се подпрете с длани в края на седалката. Изнесете краката напред, докато почти се опънат. Сгънете ръце до прави ъгли в лактите и бавно ги опънете обратно. Повторете 8-10 пъти.
  3. Седнете на стола, подпрете се с длани зад гърба, повдигнете крака и максимално доближете колене до гърдите. Отпуснете опънати крака към пода, а гърба -назад. Постарайте се тялото да е максимално право. Върнете обратно. Направете 6-8 пъти, като постепенно увеличавайте повторенията.
  4. Подпрете се на опънати ръце и стъпете с пръсти на стола. Стегнете корпуса и не отпускайте корема. Пуснете десния крак на пода покрай стола, без да го сгъвате. Върнете го обратно и следващия път пуснете левия. Това е 1 повторение, направете 10-15.
  5. Легнете по корем на стола. Дръжте гърба прав, ръцете сгънете пред гърдите. Сгънете крака в коленете, разтворете колене встрани, а ходилата допрете едно до друго. След това едновременно опънете и протегнете максимално и ръцете, и краката, като балансирате на корема. Задръжте секунда и върнете обратно. Повторете 8-10 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts