6

сеп.

Гаджето ти забранява да се виждаш с приятели? Това е патологична любов!

Гаджето ти е склонно да ти диктува разни неща. Обичаш го и се съобразяваш

Но настояването да не се виждаш с приятел или приятелка ти идва в повече и се чудиш как да постъпиш.

Преди да решиш, провери защо гаджето ти постъпва така.

Може би опитва да те предпази от лошо влияние. Помисли дали наистина искаш да се виждаш с човек, който се напива, дрогира, не ходи на работа или нещо друго такова. Но може да ти е приятел от детинство и да не искаш да го изоставиш. Обясни това на гаджето си и го успокои, че няма да се поддадеш на същите пороци.

Честа причина е ревността

Разбираема е, но е неприятна. И в този случай трябва да поговорите. Кажи му, че ако във връзката няма доверие, тя е обречена.

Ревността може и да не е сексуална, а гаджето ти да не желае да се виждаш с приятелка, защото си споделяте и се забавлявате. Иска само то да е центърът на твоя свят и в него да няма никой друг.

Това е тревожно, говори за нарцисизъм, егоизъм и т.н. неприятни качества.

Колкото и да те обича, той няма право да те ограничава. Не допускай подобно психологическо насилие. Гаджето ти не бива да създава дистанция между теб и хората, с които ти е приятно и на които вярваш.

Има някаква патология в подобна любов, така че внимавай

Много често целта на такива забрани е партньорът да получи власт. Любовта обаче не е власт, а разбиране и уважение към нуждите и правата на другия.

В прав текст заяви на гаджето си, че не приемаш забраната и ще продължиш да се виждаш с приятелите си. Не го лъжи и не се крий.

Ако се осмели да ти каже нещо от сорта на „Или той, или аз“, категорично го уведоми, че не може да ти поставя ултиматуми и наистина се замисляш какво правиш с човек, който те изнудва емоционално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts